Sopron és környéke

2019.08.24. 18:10

Németországból kaptak tűzoltóautót ajándékba a sarródiak - fotók

A Sarródi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Németországból kapott ajándékba egy Iveco típusú tűzoltóautót, amelyet a hétvégén meghívásos tűzoltóverseny keretében avattak fel.

kisalfold.hu

Mercedes helyett Iveco


– Németországban, Hessen tartományban is van egy Sarrod nevű település, amely Steinau an der Strasse város egyik részét képezi. Olyan ez, mint a magyarországi Sarródnak Nyárliget vagy Fertőújlak. A német és a magyar Sarród testvérkapcsolatának egyik szép példájaként, Steinau an der Strasse polgármestere, Malte Jörg Uffeln közbenjárására nekünk ajándékozták a náluk leselejtezett, harminc éves Iveco tűzoltóautót – tájékoztatott Kugler Péter, a Sarródi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.


– Számunkra ez minőségi ugrást jelent, ugyanis többet tud a korábban Apetlonból kapott, 1977-ben gyártott Mercedes tűzoltókocsinknál. Terepképesebb, két és fél köbméteres beépített víztartállyal és gyorsbeavatkozó tömlővel is rendelkezik. A Ivecót Turner Lajos kanonok, a térség településeinek plébánosa áldotta meg.

 

Németországból kaptak tűzoltóautót ajándékba a sarródiak

Rozália Vándorkupa


A német ajándék felavatása alkalmából első alkalommal Rozália Vándorkupa néven meghívásos tűzoltóversenyt is rendeztek, amelyen a házigazdák mellett a völcseji, nagycenki, fertőszentmiklósi, fertőrákosi és petőházi önkéntesek csapatai vettek részt. Az eseményen Sallai Péter dandártábornok, a megyei katasztrófavédelem igazgatója méltatta az önkéntesek munkáját, s kiemelte az ilyen versenyeknek a felkészülésben, továbbá a kapcsolatépítésben játszott szerepét. 


Gréger Szabolcs, a sarródi önkéntesek parancsnokhelyettese érdeklődésünkre elmondta, a hagyományteremtő versenyen kismotorfecskendőről osztott sugárszerelés és vízsugárral való célzás volt a feladat. Remélik, jövőre még nagyobb szabású Rozália Vándorkupát rendezhetnek. Ezúttal a fertőszentmiklósi csapat győzött. A díjakat Barcza Attila országgyűlési képviselő adta át, aki tizenhét éve aktív önkéntes tűzoltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!