Sopron és környéke

2018.10.25. 08:48

Nem mindig könnyű jegyet venni a buszra - Összetört automaták Sopronban

Az Állomás utcai kormányhivatal előtt szeretett volna olvasónk buszjegyet vásárolni. A pénzét bevette az automata, de jegyet nem adott. Megnéztük a lehetőségeket.

kisalfold.hu

Hoppon, illetve jegy nélkül maradt olvasónk felhívta a gépen jelzett telefonszámot. A diszpécser elmondta neki, hogy a 320 forintját majd átveheti a Lackner Kristóf utcai irodában (ahová ugye újabb 320 forintos jeggyel tudna eljutni...) és próbáljon meg egy másik jegyvásárlási lehetőséget. El is ment a Deák téri automatához, de az meg össze volt törve. Másnap az Ady Endre utcai automatánál látta, hogy a képernyője annak is darabokban van.


Ezek után kérdeztük olvasónk panaszát továbbítva az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t (ÉNYKK), mi a teendő, ha rossz a gép, s mikor újítják fel a nem működő automatákat?

Az Ady Endre utcai automata képernyője is darabokban van... Fotó: Magasi

Sopronban jelenleg tíz jegykiadó automata található, amelyek üzemképességének biztosítását az ÉNYKK kiemelten kezeli. A kisebb hibákat, a bankjegy- és érmeelakadásokat lehetőség szerint azonnal elhárítjuk, az automatákkal kapcsolatos bejelentéseket pedig a nap 24 órájában a 06-30/631-8365-ös telefonszámon hívható ügyfélszolgálaton fogadjuk"

– reagált megkeresésünkre Hegedüs-Kuti Piroska, a cég kommunikációs és marketing-csoportvezetője.

A készülékek meghibásodása esetén utasaink az adott megállóhelyen az elővételben váltott menetjegy árával azonos áron vásárolhatják meg menetjegyüket az autóbuszon. Felszálláskor a sikertelen vásárlásról az autóbusz-vezetőt tájékoztatni kell. Társaságunk öt automata cseréjét tervezi, az újak korszerűbbek, üzembiztosabbak lesznek. Már folyamatban van a szállító partner kiválasztása"

– tudatta még Kuti Piroska.

Hol vehet jegyet?


Az automatákon kívül bérletet és menetjegyet lehet venni az autóbusz-állomás elővételi pénztáraiban, a Volántourist Utazási Irodában, a GYSEV-pályaudvaron lévő Utascentrumban, valamint a Jereván-lakótelepen, a Juharfa utca 11. szám alatti üzletben. Helyi elővételi menetjegyet az Inmedio hírlapbolt soproni üzletei és a Várkerület 8. szám alatti nemzeti dohányboltban is árusítanak. Az árusítóhelyek bővítéséhez további partnerek bevonását tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!