Sopron és környéke

2016.08.03. 22:37

Nem késtél le semmiről! Jön a pótfelvételi az NYME-n

Nem érdemes várni egy évet! - Augusztus 7-ig még lehet jelentkezni a Nyugat-magyarországi Egyetemre.

kisalfold.hu

A pótfelvételi rendszerben már csak egy helyre, költségtérítéses formára lehet beadni a dokumentumokat a biztosan induló szakokra, amelyekre pedig nem lehet alacsonyabb a felvételi ponthatár a július 26-án meghatározottaknál.


Érdemes tehát böngészni a lehetőségeket, s a meglévő pontok alapján arra a szakra beadni a jelentkezést, amely a leginkább megfelel a fiatalok érdeklődési körének – tájékoztatott a Nyugat-magyarországi Egyetem. A soproni karokon számos területen várják még az elsősöket.


A Benedek Elek Karon nem véletlenül örvend kiemelkedő népszerűségnek az óvodapedagógus és a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak, hiszen mindkettő az ország szakmai élvonalába tartozó, nemzetközileg is elismert képzés.


Az Erdőmérnöki Karon az osztatlan erdőmérnöki, a vadgazda mérnöki, természetvédelmi mérnöki és környezetmérnöki alapszakokra várják a jelentkezőket, az agrár- és műszaki tudományok iránt érdeklődőket megújult előadótermekkel, kutatóbázisokkal, és laboratóriumokkal várja a kar.


A Közgazdaságtudományi Karon új képzésként debütált a turizmus-vendéglátás alapszak, ám a már hagyományosan népszerű többi alapszakra is érdemes jelentkezni, hiszen az idegen nyelvi oktatás, nemzetközi programok, az ösztöndíjak széles választéka garanciát jelentenek a minőségi oktatásra.


A Simonyi Károly Műszaki, Faanyag-tudományi és Művészeti Kar kizárólag prémium képzésekkel várja a jelentkezőket, az országosan egyedülálló faipari mérnök-képzés mellett idén először, duális formában is indul a mechatronikai mérnök szak, s a szintén kivételes elhelyezkedési lehetőségeket biztosító gazdaságinformatikai képzés.


 A pótfelvételivel kapcsolatos minden információ elérhető a www.nyme.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!