Sopron és környéke

2016.08.30. 16:53

Nem is volt olyan jó ez a nyár

A soproni fürdőhelyeken eladott jegyek számát nézve azt kell mondanunk, nem is volt olyan meleg ez a nyár. A tavalyi évvel összehasonlítva huszonöt százalékkal kevesebben strandoltak az idén.

kisalfold.hu

Jócskán elmaradtak az idei adatok a tavalyihoz képest a soproni strandokon. Míg 2015-ben csaknem huszonötezren váltottak belépőt a Tómalomra, idén csak 13.350-en. A Fertő tónál is hasonló az arány: a 31 ezernél is több látogatóval szemben most alig több mint 18 ezren vettek jegyet. A Lővér fürdőnél 46,8 ezer áll szemben az idei harmincezerrel.


Az idei strandszezon összességében huszonöt százalékkal marad el az előző évi eredményektől.

– Az idei strandszezon összességében huszonöt százalékkal marad el az előző évi eredményektől, ettől elvonatkoztatva az elmúlt tízéves intervallumban átlagosnak tekinthetőek az idei vendégforgalmi adatok. Jellemzően minden évben a július a leglátogatottabb hónap – tudtuk meg a strandokat üzemeltető Soproni Vízmű Zrt.-nél.


Persze idén is volt kiemelkedő hete a vizes helyeknek, ez pedig a VOLT Fesztiválhoz kapcsolódik, hiszen ilyenkor alig férni el a vízpartokon. Július 2-án például 2068 fürdőző kereste fel a Lővér fürdőt, 1164-en voltak a Fertőn és a Tómalomra is 886-an váltottak jegyet.


Az önkormányzat évek óta kedvezményt biztosít a soproni diákoknak és a gyerekeknek, a számok alapján úgy tűnik, ennek a Lővér fürdőben van a legnagyobb sikere: itt 1864-en váltottak júliusban kedvezményes jegyet. A Tómalmon 652-en, a Fertőn viszont csak ötvennyolcan éltek az árcsökkentés lehetőségével.

Az üzemeltető tapasztalatai szerint a Lővér fürdőben jellemzően soproni családok, üdülő- és szállóvendégek érkeznek, Tómalomra soproniak, tinédzserkorú diákok, a Fertő tóra pedig a legtöbben a szomszédos Ausztriából jönnek és a környéken nyaraló családok kedvelt fürdőhelye.


De a nyárnak még nincs vége, a vakáció után is lehet még napsütés és szabadnap: a nyári nyitvatartási időnek megfelelően mindhárom fürdő augusztus 31-ig várja a vendégeket. A Fertő tó ezután is folyamatosan, míg a Tómalom fürdő szeptember 30-ig naponta 11 és 19 óta között látogatható.

Számokban, pontosan:

Vendéglétszámok a strandokon június 1-jétől augusztus 22-ig: Tómalom: 13.350 fő (2015-ben 24.150 fő), Fertő tó: 18.240 fő (2015-ben 31.200 fő), Lővér fürdő: 30.050 fő (2015-ben 46.800 fő).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!