Sopron és környéke

2019.01.14. 12:08

Négy határátkelőt újranyitottak az osztrákok az autósok előtt

Mutatjuk, melyek ezek.

kisalfold.hu

Burgenland megtiltotta a motorok és személyautók forgalmát a két országot összekötő 60 határátkelő közül 35 helyen - írtuk korábban.


Egy decemberben létrejött egyezség értelmében azonban négy átkelőt ezek közül újra megnyitottak az autósok előtt - írja az autoszektor.hu.


Január 11-én ugyanis a burgenlandi magyarsággal és a Kétnyelvű Szövetségi Gimnáziummal ismerkedett felsőőri látogatásán Magyar Levente, külügyi államtitkár. A politikus Hans Niessl tartományfőnök meghívására érkezett Felsőőrbe, ahol kiderült: a határátkelők kérdését is tisztázták.


A decemberben létrejött egyezség értelmében négy helyen ismét átjárhatnak a személyautók a korábban lezárt határátkelőn:

  • Sopronkeresztúr/Deutschkreutz - Harka,
  • Sopronkeresztúr/Deutschkreutz - Nagycenk,
  • Miklóshalma/Nickelsdorf - Rajka,
  • Pinkakertes/Gaas - Szentpéterfa.

  • Egy ötödik ponton, Farkasdifalva/Neumarkt a.d. Raab és Alsószölnök között pedig megteremtik a lehetőségét a személyautók közlekedésének.


    Harka és Sopronnyék/Neckenmarkt esetében egyelőre nem sikerült megegyezni, így ez az átkelő továbbra sem járható autóval.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!