Sopron és környéke

2018.12.02. 08:01

Nagysikerű koncertet adott a Kaláka a fertődi Esterházy-kastély Marionett-színházában

Az alakulása 50., jubileumi évébe lépő Kaláka a költészet és zene egyedi élményét adta közönségének az Esterházy-kastély adventi koncertsorozata első eseményén.

kisalfold.hu

A teltházas közönség az élő zene semmivel sem pótolható élményével gazdagodva élhette át mindazt, amit Kányádi Sándor a Kaláka 25 éves jubileumára írt, hogy az együttes elegáns, más muzsikusokkal össze nem téveszthető zenei tálcán nyújtja a verset a hallgatóknak. Nem ráerőszakolják a maguk szerzeményeit, hanem kimuzsikálják a Gutenberg óta könyvekbe száműzött, „szív-némaságra" született s ítélt versekből a 

maguk olvasata szerinti „eredeti dallamot".

Nagysikerű koncertet adott a Kaláka a fertődi Esterházy-kastélyban


A váratlanul megbetegedett Radványi Balázst az együttes professzionizmusa kiváló módon kiváltotta, a nézők művészi élményben nem szenvedtek hiányt.

...A kaláka szó jelentése erdélyi népszokás: közös munka. Eredetileg házépítést jelentett.


A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.


Az Kaláka együttes tagjai és hangszereik:

*Becze Gábor:* nagybőgő, gitár

*Gryllus Dániel:* furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató

*Gryllus Vilmos:* cselló, gitár, charango, koboz, doromb

*Radványi Balázs:*mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!