Sopron és környéke

2017.06.20. 11:57

Múzeumok éjszakája Fertődön és Nagycenken

Az idei évben is csatlakozik a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz.

kisalfold.hu

Fertődön június 24-én 18.15 órától a fertődi Zeneiskola rövid trombita koncerttel köszönti a látogatókat a díszudvar díszlépcsőjénél. 19.00 órától Georg Philipp Telemann halálának 250. évfordulója alkalmából a Marionettszínház színpadán Vashegyi György és az Orfeo Zenekar előadásában hallható lesz Telemann: Der Tod Jesu oratóriuma. Az esti koncertet a Bartók Rádió élőben közvetíti. A rendezvény során barokk ruhás hostessek kísérik és invitálják a látogatókat az egyes programokra.


A fertődi múzeumok éjszakája program regisztrációhoz kötve ingyenes. Regisztrálni az Esterházy-kastély recepcióján a + 36 99/537 640 telefonszámon és az [email protected] email címen lehet.


Regisztráció nélkül jegyek az Esterházy-kastély recepcióján és jegymester.hu weboldalon kaphatók.


Nagycenken 17.00 órától Kontli László amatőr fotós kiállításának megnyitója kezdődik az emeleti kiállító teremben. Ezt követően 17.45 órától „Széchenyi és a lovak - nyergeljünk fel egy lovat" bemutató előadásra kerül sor a Lovardában. 18.15-20.00 óra között lovas programokat tartanak a füves lovas pályán: könnyűlovas harcbemutató, lófuttatás, gyerekprogramok, póni lovaglás, lovas kocsizás a kastélyparkban és egyéb családi programokra számíthatnak az idelátogatók. Előzetes regisztrációhoz kötötten 17.45-21.00 óra között tárlatvezetéseket tartanak a múzeumban reformkori hangulatban. A programra regisztrálni a [email protected] e-mail címen lehet. 19.30 órától kamarakoncertet hallgathatnak az érdeklődők a Kastélykápolnában. A koncert előadói Jacsó Erika és Horváth Ábel. 21.00 órától táncházat  tartanak a Virágházban a Pendelyes Kulturális Egyesület vezetésével. Programzárásként 21.15 órától lámpás kincskeresés várja a gyerekeket a kastélyparkban.


A programokon való részvétel díjmentes!

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!