Sopron és környéke

2017.08.29. 09:00

Munkával édesebb a nyugdíj Sopronban

Tizenöt taggal megalakult Sopronban a Veterán Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet, amely várja a nyugdíj mellett dolgozni vágyó embereket.

Gosztonyi Miklós


Jó hír azoknak, akik kedvet és erőt éreznek magukban ahhoz, hogy nyugdíjuk mellett még dolgozzanak: Sopronban a napokban létrehozták a Veterán  Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetet. Az első igazgatósági ülést is megtartották már a napokban.


– A nyugdíjas-szövetkezet megalakításának gondolata akkor vetődött fel bennem, amikor hallottam erről a lehetőségről. Utánanéztem a törvénytervezetnek. S mivel a nyugdíjasok igen kedvező feltételekkel állhatnak újra munkába, csak személyi jövedelemadó terheli őket, 15 százalék, egyéb járulék már nem, úgy gondoltam, alapítok egy ilyen szövetkezetet – kezdte a megválasztott elnök, Asztalos Gábor, aki nyugalmazott rendőr százados, s tíz éve dolgozik egy biztonsági magáncégnél. –  A törvény hatálybalépését július 25-én közölte a Magyar Közlöny. A Veterán szövetkezet cégbírósági bejegyzése folyamatban van. Profilunkhoz tartozik – többek között – a személyi biztonsági tevékenység, a zöldterület-gondozás, építmények üzemeltetése, oktatás, ingatlanok karbantartása, takarítása.Különböző cégek igényeit is kielégítjük majd a rendelkezésre álló munkaerővel – sorolta Asztalos Gábor, aki hozzátette: csak a cégbírósági bejegyzés megtörténte után aktivizálódhatnak, az előkészületek azonban jól haladnak. 

Asztalos Gábor: A szövetkezet alapítása rengeteg adminisztrációs munkával járt, de az idősebb korosztály aktivizálása fontos feladatot jelentett. Fotó: Magasi

– A nyugdíj mellett munkát vállalók a Veterán Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet Sopron, Ógabona tér 44–46. levelezési címére küldhetik el jelentkezésüket vagy a [email protected]ímre. A részletekről pedig a +36-30/3616-134-es telefonszámon kaphatnak információt – közölte az elnök, aki elmondta: internetes honlapjuk készítése folyamatban van, szeptember elejétől már ott is az érdeklődők rendelkezésére állnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!