Sopron és környéke

2019.01.09. 08:00

Mozgalmas évet fújtak

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a dr. Friedrich András által vezetett Juventus Koncert-fúvószenekar. Az együttes két csoportja - a koncert-fúvószenekar és az U14 csoport - számos felkérésnek tett eleget és állta meg a helyét.

kisalfold.hu

Az együttes Ausztriában a stájerországi Sankt Mareinben, Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) és Fertőmeggyesen (Mörbisch) lépett fel, belföldön a WASBE (nemzetközi fúvószenei szövetség) szervezésében Makón és Szegeden vendégszerepelt.


A zenekar fogadta Kempten testvérvárosi zenekarát, akik a győri Rába, a mosonmagyaróvári Kühne, a bécsújhelyi Flugrad, a szentgotthárdi városi fúvószenekar, valamint a rendező Juventus társaságában fúvószenekari találkozón vettek részt.

A Juventus Koncert-fúvószenekar tavaszi hangversenyén többek között Glazunov, Csajkovszkij és a hetven éve elhunyt Lehár Ferenc művei mellett John Williams filmzenéit is játszotta egy igazi különlegesség, Mascagni Cigányindulója mellett.


Az adventi koncerten egyebek mellett a száz éve született Leonard Bernstein West Side Storyjának részletei, Kees Vlaktól az Israel Shalom és Friedrich András hangszerelésében magyar karácsonyi dalok csendültek fel. Megemlékeztek a húsz éve fiatalom elhunyt Antal Vilmosról is, aki fuvolásként és tamburmajorként a zenekar oszlopos tagja volt.


U14-es csapatuk március 15-én adott önálló hangversenyt. Dr. Friedrich András hangsúlyozta azt a támogatást, amit a soproni zeneiskolától kaptak.


A Juventus Koncert-fúvószenekar különleges esztendőt búcsúztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!