Sopron és környéke

2019.01.10. 08:26

Módosított GYSEV menetrend - 8 óra előtt Győrbe érnek a Pinnyéről utazók

A 6 órakor Sopronból induló személyvonat megáll Pinnyén is és 7.17-re a győri állomásra érkezik.

kisalfold.hu

Nem érnek 8 órára Győrbe címmel írtuk meg pinnyei olvasónk vasúti menetrenddel kapcsolatos gondját. E szerint a tavaly decemberben módosított menetrend kedvezőtlenül érintette azokat, akik Pinnyéről Győrbe ingáznak dolgozni, mivel nem tudnak bejutni 8 órára a megyeszékhelyre. A GYSEV illetékese akkor úgy nyilatkozott, hogy a december 9-től érvényes menetrend tapasztalatait a bevezetést követően folyamatosan elemzik majd a szakemberek. A szükséges módosításokat az egyeztetéseket követően, várhatóan a tavaszi menetrendváltástól lehet majd bevezetni.


Új és kedvező fejleményről kaptunk hírt Rázó Lászlótól, a vasúttársaság szóvivőjétől:

A GYSEV Zrt. igyekszik maximálisan figyelembe venni az utasok igényeit a menetrendek tervezésekor, összeállításakor. A pinnyei utasunk problémája vasúttársaságunk számára is ismert volt, ezért a GYSEV Zrt. rendkívüli menetrendi módosítást kezdeményezett az illetékes döntéshozóknál. Ennek eredményeként – már január 7-től – a 6 órakor Sopronból induló személyvonat megáll Pinnyén is és 7.17-re a győri állomásra érkezik. Így a településről munkába vagy iskolába induló utasok kényelmesen beérnek 8 óra előtt a megyeszékhelyre. A módosítás értelmében a Sopronból 6.45-kor induló és Győrbe 8.06-kor érkező személyvonat nem áll meg Pinnyén.

A GYSEV rendkívüli menetrendi módosítást kezdeményezett, hogy megoldódjon a probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!