Sopron és környéke

2018.12.03. 08:34

Miért szűnt meg a szelektív sziget Sopronban? Táblával tiltakoznak a lakók

Miért? - kérdezi egy jókora tábla a József Attila-lakótelep szélén a szelektív szigeten. Alatta egy tájékoztató tábla, a lerakási lehetőség megszüntetéséről. Körülötte szemét, felette pedig a civil kiírás, ami egyértelműsíti az egyet nem értést.

kisalfold.hu

Több évtizedes tudatformálás eredményeképpen sikerült az emberek többségét rászoktatni a szelektív hulladékgyűjtésre, mely nehézségei ellenére ezen a lakótelepen is végre jól működött. Ezért számunkra – a környéken lakó, környezetünkért felelősséget érző lakosok számára – érthetetlen, hogy miért szüntették meg. Sajnálatosan az STKH hivatalos honlapján semmilyen indok vagy magyarázat nincs, mi több, a szelektív hulladékok lerakására kijelölt pontok között ez a Jegenye sori továbbra is szerepel"

– olvasható a táblán, aminek készítője így zárja üzenetét:

Tisztelt Illetékesek, szomorú belegondolni, hogy a továbbiakban is képződő ilyen jellegű hulladék ezen döntésük következményeképpen hol fog landolni..."

Mint megtudtuk, a szigethez legközelebbi ház lakói közül kérték a lerakó megszüntetését az önkormányzattól.

Táblával tiltakoznak a lakók a sziget megszüntetése ellen.


[namelink name="Mágel Ágost"], a városfejlesztési bizottság elnöke ugyanakkor egyet tud érteni azokkal, akik szerint szükség van a lakótelepen a szelektív szigetre, hiszen így ellenőrzött körülmények között ott landol a hulladék, ahol annak kell. Ugyanakkor mindig voltak sajnos olyanok, akik azt a szemetet is lerakták, ami nem a szelektív gyűjtőhelyre való. Az elnök ígérete szerint keresik az ideális helyet a lakótelep környékén egy új sziget létrehozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!