Hallgassa élőben!

Miért érdemes megismerni a Margaréta Életmód Központ által kínált programokat?

2013. májusában nyitott meg a Margaréta Életmód Központ, ahová nagy szeretettel várják az érdeklődőket. (x)

De hogy is jött létre ez a központ?

A kezdetektől: Épp csak, hogy elértem a felnőttkor küszöbét, amikor olyan emberekkel találkoztam, akik fontosnak tartották, hogy egészséges módon éljenek. Eleinte érdekes és különös volt számomra, ahogy ez az életükben megnyilvánult.

Sokat úsztak, mozogtak, nem ettek húst, csoki helyett müzli szelettel elégítették ki édesség igényüket. Fontolóra vettem, vajon nincs-e igazuk.

Olyan ember vagyok, aki csakúgy minden indoklás nélkül nem fogad el dolgokat. Kezdtem hát utána olvasni, miért ne lenne jó a hús, a csoki (és még sok egyéb), s miért olyan fontos a mozgás.

Bevallom, magukkal ragadtak az olvasmányaim, s azóta is – időnként kisebb-nagyobb falakba ütközve – teljes gőzzel igyekszem mind jobban megismerni az egészség alappilléreit, megvalósításának hogyanját.

Próbálkozom a gyakorlatba átültetni a megértett ismereteket a saját életemben, s lehetőség szerint igyekszem mintát adni a környezetemben élőknek.

Nagyon sok jó tapasztalatom van. Míg gyermekként és húszévesen is rendszeresen migrénes fejfájástól szenvedtem, mára csak elvétve érzek fejfájást, s az is könnyen elviselhető. Azelőtt úgy elzsibbadtak a végtagjaim, hogy egyáltalán nem éreztem őket, mintha bénák lennének. Mára ilyen nem történik. Egyáltalán nem zsibbadok. A fogaim sem romlanak azóta…

Tanítóként is igyekeztem arra szoktatni a gyermekeket, hogy az egészséges életmódnak megfelelő szokásokat alakítsanak ki. Rendszeresen hozták nekem a cukorkákat, csokikat, én pedig minden alkalommal kedvesen elmondtam nekik, én nem fogyasztom ezeket, mert nem táplálják a testemet, helyettük sok gyümölcsöt eszem, amelyek hasznos anyagokat tartalmaznak a szervezetünk számára.

Nem akartam megbántani őket, a cukorkát is elfogadtam, de tudattam velük, elteszem emlékbe. Még évek múltán is találkoztam ilyen emlékekkel a lakásban. A gyerekek megértették, s néhány hónap múlva már gyümölcsöket hoztak ajándékba.

Mindenki megtapasztalhatja, ha valami értéket, jót megismer, nem képes magában tartani, hanem igyekszik másokkal is megosztani.

Nevelőként, anyaként leginkább gyermekekben gondolkodom, s szívem vágya, minél nagyobb körben megismertetni, megízleltetni az egészség alapelveit, azok gyakorlati alkalmazásának mikéntjét, ezzel másoknak is (főleg a gyerekeknek) mintát adni és lehetőséget a boldog, kiegyensúlyozott életre.

Mindezek jegyében igyekeztünk megszervezni aztán táborainkat, szem előtt tartva, hogy hogyan lehet gyermekeket helyes életmódra tanítani, nevelni úgy, hogy szinte észre se vegyék. Azt érzékeljék, de jót játszottunk, alkottunk, kirándultunk.

Tisztában vagyok vele, egy hét nem sok, főleg nem maradandó változást fog hozni a gyermekek életébe.

Mégis az a reménységem, hogy a közös élmények, a szerzett tapasztalatok, meggyökereznek bennük, s a helyes életmód egyre inkább vonzóvá lesz számukra, ahogy még több ismeretet szereznek életük folyamán.
2004 óta tartjuk Erdő-mező táborainkat.

Egy anyuka tollából:

Már több éve járunk az erdő-mező táborba. A gyerekek nagyon lelkesek, egy éven keresztül emlegetik, miket csináltak. Azért szeretem nagyon, mert azt az életfilozófiát támasztja alá, amit én is vallok, és tanítok nekik. Fontos nekem, hogy a tábort átszövi a természet szeretete, szó esik a természetvédelemről.

A program változatos, a pedagógusokra pedig nyugodt szívvel bízom a gyerekeket. Őszintén ajánlom mindenkinek. Boksán Krisztina
Így, hogy van egy ideális helyünk, többféle táborba is várjuk a gyermekeket: angol tábor, német tábor, játék tábor, felfedező tábor, angol nyelvvizsga előkészítő tábor, iskola előkészítő tábor.

Több éve már annak is, hogy első főzőkörünket meghirdettük. Nagyon nagy volt az érdeklődés, ezért folytattuk évről évre főzőkörök szervezését.
Ősztől ismét tartunk főzőtanfolyamokat, ahol egyszerű, a szervezetet tápláló ételeket készítünk megfelelő konyhatechnikákkal. Szakácskönyveink is nagy segítséget nyújtanak abban, hogy valóban az egészségünket szolgáló ételek kerüljenek asztalunkra.

Itt Sopronban valószínűleg már sokaknak ismerősen hangzik az Elmetorna is. Ha valaki mégsem hallott róla, érdemes utána nézni. Ez egy játékos kompetenciafejlesztő foglalkozás. Lényege, hogy fejlesztő játékokkal játszunk, miközben a gyermeknek (vagy felnőttnek) gondolkodnia kell.

Ennek hatására az agyban olyan kapcsolatok jönnek létre, melyek által nem csak az adott játékban lesz ügyesebb, aki játszik, hanem a tanulásban, illetve az életben, döntéshelyzetekben is. A különböző játékokkal való játszás közben sokféle részképesség erősödik, fejlődik. Sopronban és környékén már 4 éve tartunk ilyen foglalkozásokat.

Ősztől a Margaréta Életmód Központban is lehetőség lesz elmetornára járni.

Az elmetorna mellett játékdélutánokat is tartunk és játékklubbot is indítunk ősztől.

Számomra nagyon nagy öröm, hogy sikerült egy Központot nyitni, amelyre hosszú évek óta vágytam. Iskolát, aztán családi napközit próbáltam létrehozni, de sok-sok falba ütköztem.

A hosszú évek azonban nem teltek hiába. A férjemmel gondoltunk egyet, és egy életmód tanácsadó képzést is elvégeztünk.

Ez által tágultak a lehetőségeink, a feladataink.

Gyakorlati segítséget is nyújthatunk mindazoknak, akik nem szívesen üldögélnek a kórház valamelyik folyosóján órák hosszát, hiszen nem törvényszerű, hogy ott töltsük a drága időnket.

Mindazoknak tudunk segíteni, akik hajlandók az életük folyásán kicsit, vagy nagyot változtatni, ha az javít az állapotukon, illetve akik egyszerű gyógymódokat szívesen megtanulnak. Sokkal könnyebb megelőzni a problémákat, de 8 egyszerű életelvvel sok esetben még a gyógyulás is bekövetkezik.

Egyik gyermekemmel beszélgettem nemrég:

– Anya, a barátomnak fájt a torka, s mondtam neki, tegyünk rá jeges borogatást, mert az segített nekem is, amikor kicsi voltam. Lázas is volt, hideg vizes lepedőbe csavartam, és lejjebb ment a láza. Még mit tegyünk, hogy gyorsan meggyógyuljon?

– Hideg-meleg lábfürdőt lenne érdemes. Emlékszel, néhány óra alatt meggyógyultál, amikor épp egy repülőút előtt álltál, és reggelre fájt a füled.

S hogy mi is az a nyolc alapelv, amit a családunk több évtizede gyakorol?

Sajátosságuk, hogy mindegyik elengedhetetlenül szükséges a jó közérzet, a testi és lelki harmónia jelenlétéhez.

„A mérgező gyógyszerek alkalmazásával sokan élethosszig tartó betegséget szereznek maguknak, és sokan meghalnak, akiket természetes gyógymóddal meg lehetett volna menteni.

Tiszta levegő, napfény, mértékletesség, pihenés, testedzés, megfelelő táplálkozás, a víz használata, Isten erejébe vetett hit – ezek az igazi gyógyszerek.”

Ezek alkalmazása nagy gondot és erőfeszítést igényel, amire sokan nem hajlandóak. A természet fokozatosan gyógyít és állít helyre. A türelmetlen embereknek ez a folyamat lassúnak tűnik, ezen kívül nehezen hozzák meg a lemondás áldozatát. Azoknak, akik szívós kitartással engedelmeskednek a természet törvényeinek, egészséges test és egészséges lélek lesz a jutalma.
Egy cukorbeteg ismerősünk vette a fáradságot, és elolvasta ezzel kapcsolatos könyvünket. (Jó hír a cukorbetegségről) Nem ért a végére, de amit olvasott, azt elkezdte megvalósítani. Nem győzte mondani azokat a jó dolgokat, amiket megtapasztalt. Igaz, lemondással járt bizonyos dolgokról, de sokkal többet nyert, mint azt elképzelhette. És megérte az áldozat hozatal.

Készítettünk egy szimbólumot, melyről bármikor megismernek minket. Ez egy Margaréta, mely növényként a természet része, szirmai pedig ábrázolják alapelveinket:

Ősztől életmód tanácsadással is rendelkezésére állunk az érdeklődőknek.

Személyes beszélgetésekben igyekszünk segíteni szív-és érrendszeri, daganatos betegségek esetében, cukorbetegségnél, s egyéb problémákban.

Dohányzásleszoktató, stresszkezelő tanfolyamaink szintén a testi-lelki egészséget segítenek helyreállítani.

Májusi tanfolyamunk egyik résztvevőjével beszélgettünk, aki a Korona üzletházban dolgozik fodrászként.

– Kedves Évi! Szeretném megkérdezni tőled, hogy mi indított arra, hogy el gyere a stresszkezelő tanfolyamunkra?

– Az én szakmám nem egy stressz mentes foglalkozás, nagyon sok emberrel kell kapcsolatban lenni, és gondját – baját meghallgatni, próbálni tanácsot adni, de legalább meghallgatni. Miután az embernek sok vendége van egy nap, elfárad agyilag, fizikailag és lelkileg.

A stressz főleg abból adódik, hogy gyorsan- gyorsan pörögni kell, a másik része pedig a lelki dolgok.
Amikor az ember hazaindul a családjához, próbálja itt hagyni ezeket a terheket, miután az ajtót becsukja, de nem mindig sikerül és van, ami a családon csapódik le sajnos.

Jött egy fiatalember és hozott egy szórólapot. Megnéztem, letettem, jó, gondoltam megy a többi közé. Mikor azonban elmentek a vendégek végigolvastam a programot, s úgy gondoltam, hogy, nekem erre szükségem van, ide el fogok menni. És nagyon örülök neki, mert sokat segített.
Nagyon sok vendégem kérdezte, indul-e újra, szóljak, mert én mindent elmeséltem a magyar vendégeimnek erről.

– Milyen gyakorlati tapasztalataid voltak, miben segített neked a gyakorlatban ez a program?

Nekem nagyon-nagyon tetszett ez a tanfolyam, ahogy felépítettétek, tetszett az, hogy megvoltak naponta a különböző programok, hogy miben tudtok segíteni embereknek, miket céloztok meg ezekkel a témákkal.
Nagyon-nagyon tetszett, hogy sokan voltak, sok embert érint és érdekel, a másik pedig az, hogy minden nap tanultunk nagyon sok jót, és ezeket az életben mindig tudjuk alkalmazni.

A nevetés pozitív hatásától kezdve, orvosi tanácsokat, például én rengeteget tanultam a táplálkozási tanácsaitokból. Könyveket lehetett vásárolni mindenféle témában. Mire a könyvesboltba kerülnek, horribilis áron kaphatók a könyvek, sok ember nem tudja megvenni. Nálatok elérhető áron bárki hozzájuthat.

A másik, ami tetszett, hogy én nagyon szeretem a jó Istent, és így is élek és a családom is így él ebben a szeretetben és hitben. S ezen az alapon építettétek fel az egészet. Az egésznek a váza és a vára az Isten és az Isten szeretete. Ez, ami nagyon-nagyon tetszett, mert én úgy gondolom, hogy hit nélkül nem lehet élni. Nem tudom elképzelni, azok az emberek, hogy élik a napjaikat, akiknek nincs mibe kapaszkodni.

– Ha legközelebb is lesz ilyen tanfolyam az is érdekelne téged?

– Engem mindenképp, és azt hiszem legalább a negyedrésze vendégkörömet.

Mert sajnos olyan stresszes világban élünk, ahol szüksége van az embereknek egy ilyen szeretetteljes közösségre, amit ti elkezdtetek és nagyon hálásak vagyunk, és kívánom, hogy amilyen szépen elindultatok, olyan szépen fölfejlődjön az egész.

Mert olyan világban élünk ahol sajnos kihal az emberekből, amivel ti foglalkoztatok, a szeretet, a hit, család, egészség és ezt ti mind összefoglaljátok. Úgy hogy én nagyon hálás vagyok, és ha indul, akkor szeretnék én lenni az első, aki ezt megtudja, mert én biztos hogy „propagálni fogom”.

A másik, ami tetszett, a te személyed, bármivel fordulhatok hozzád, bármi problémával, legyen az magánéleti, lelki, egészségügyi probléma.
Nagyon szépen köszönöm, Minden jót kívánok!

– Köszönöm a bátorítást a munkánkhoz, örülök, hogy ennyit segített ez a program.

S most neked először mondom, hogy októberben tervezünk ismét egy hasonló tanfolyamot, és még más meglepetéseket is.

– Mikor kapunk erről prospektust, szórólapot?

– Szeptembertől fogjuk ezeket hirdetni.

Sikerült egy kis könyvtárat is létrehoznunk, amely azoknak segítség, akik nem tudják megvásárolni könyveinket, cd-inket, de szívesen olvassák, hallgatják mindazt, ami az egészségük érdekében íródott, hangzott.

A gyermekeknek nemcsak nyáron, a táborokban állunk rendelkezésére.

Ősztől lehetőség lesz arra, hogy délutánonként a Bölcs Baglyok odúja tanulószobánkban biztonságos tanulás folyjék, s a gyermekek megfelelő környezetben, hozzáértő pedagógusok körében készüljenek fel az iskolai órákra.

Miért gondoltunk erre? Sok szülőnek problémát jelent, amikor gyermeke 5. osztályban a tanórák után felügyelet nélkül marad.

Ekkor, mivel ezzel a hirtelen szabadsággal még ők nem tudnak mit kezdeni, gyakran a tévét, számítógépet hívják segítségül, vagy csak egyszerűen az utcán bolyonganak céltalanul.

Mindannyian tudjuk, hogy ezek milyen veszélyeket rejtenek. Ezeknek a szülőknek, gyerekeknek szeretnénk segítséget nyújtani, hogy tartalmasan teljen a délután, miközben mindenki jól érzi magát. Célunk egy olyan közösség létrehozása, ahol felső tagozatos tanulók a tanóra után találkoznak, együtt töltik a délutánt.

Tulajdonképpen az alsós napközi folytatása, ahol együtt tanulunk, mozgunk, játszunk, beszélgetünk. Bővebb információt majd augusztustól olvashatnak honlapunkon erről. www.margareta-eletmod.5mp.eu

Munkatársaink a Központban:

Ildikó (angol), Bianka (német):
Szeptembertől induló angol és német tanfolyamainkra is várjuk minden tanulni vágyó jelentkezését.

A tanfolyamok általában kisdiákok esetén heti 2X1 a nagyobbak számára pedig heti 1X2, illetve 2X2 órában zajlanak kezdőtől felsőfokú szintig.
Csoportjaink kis létszámúak így lehetőség nyílik mind a kommunikatív képességek, mind az írásbeli feladatok elsajátítására. A foglalkozások barátságos, kellemes légkörben zajlanak.

Mária:

Matematika-kémia szakos tanárként nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek szeressék a természettudományokat. Az erdő-mező tábor nagyon jó lehetőség a jelentkezők számára, hogy egy kellemes kirándulás keretében kísérletezhessenek földdel, vízzel, levegővel, fénnyel és különböző anyagokkal. Megfigyeljük a környező növény és állatvilágot, és tudásunk gyarapítása közben rengeteget játszunk.

Ha a tábor során valaki kedvet kap a kísérletezéshez, szeptembertől csatlakozhat a felfedező klubhoz, amelyet heti rendszerességgel a Margaréta Életmód Központban szeretnénk indítani.

Továbbá szeretnénk a matematikát is megszerettetni, a tantárgy tanulását megkönnyíteni tantárgyi segítségnyújtással, logikai játékok megismertetésével.

Mindezt már az éppen iskolába készülő 6-7 éveseknek is ajánljuk az iskola előkészítő táborunkra való jelentkezéssel, ahol a gyerekek kicsit megismerkedhetnek a számok világával és az írás tudományával, hogy szeptembertől könnyebb legyen beülniük az iskolapadba. A fent említett programok mindegyikére szeretettel várjuk az érdeklődőket a Margaréta Központba.

Iskola előkészítő foglalkozásokat az év során is tartunk, amit minden iskolába készülő óvodásnak érdemes kipróbálni.

Réka:

Az augusztusi német táborba várom az alsósokat, melyet rendkívül játékosan, csak németül, dramatizálással beszéd centrikusan tartunk.

Ervin:

Lelki gondozói műhellyel állunk az érdeklődők rendelkezésére. A tanfolyamok mellett egyéni beszélgetésekben szeretnénk segítséget nyújtani olyan problémákban, melyek egyedül nem megoldhatók. Előre is köszönjük bizalmukat.

Szeretnénk, ha a Margaréta Életmód Központban a zene központi helyet foglalna el, ezért tervezzük zenei foglalkozások tartását is (például furulyázás), illetve zenekuckót.

Azoknak a gyermekeknek lenne ez segítség, akik nem tudják bevállalni a zeneiskolai kötelezettségeket, de szívesen tanulgatnának valamilyen hangszeren játszani saját örömükre. Örülnénk, ha többféle hangszer is megszólalna nálunk, ehhez keressük még a hozzáértőket.

Ami még érdekes lehet nálunk, az a házassági tanácsadás, amit nem akkor kell igénybe venni, amikor már minden összedőlt és széthullott, hanem akkor, amikor még szebbé, még jobbá szeretnénk tenni a házasságunkat. Soha nem késő újra kezdeni, újra építeni sem.

Szeretnénk időnként közös kirándulásokat szervezni, hiszen Sopronban és környékén igazán van hova menni, hogy gyönyörködjünk a természet csodáiban. Érdemes lesz ősztől szemmel tartani a honlapunkat, hátha talál olyan programot, amin szívesen részt venne.

Nagyon boldog lennék, ha idősebb, egyedül álló emberek is megtalálnának minket, és bejönnének csak olvasgatni, beszélgetni, kötögetni együtt. Mennyire más lenne az életük. Kicsit színesebb, örömtelibb. Mindenkit szeretettel várunk. /Nyáron inkább telefonos időpont egyeztetéssel, +36 20 5697466, ősztől állandó nyitva tartással./

Láng-Németh Irma
pedagógus,
életmód tanácsadó

További információ:

Margaréta Életmód Központ
Sopron, Csengery u.49. emelet
Tel.: +36 20 5697466
www.margareta-eletmod.5mp.eu

Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
Hirdetés
Példakép minden magyar számára
A román államfő megköszönte Orbán Viktornak a magyar segítséget
Magyarország gyógyszereket és lélegeztetőgépet küldött, valamint 50 súlyos koronavírus-beteget vett át Romániától.
Visszatérő edzőjével kikapott az MTK
Az MTK Budapest hazai pályán 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.
Potápi: a magyar kormány össznemzetben gondolkodik
„A határon túli magyar világban számunkra nem a szembenállás szítása a legfontosabb, hanem a nemzeti összetartozás megerősítése” – jelentette ki.
Szabadhegyen szólt a nóta
Pénteken 3 órakor a győri József Attila Művelődési Házba várták a nótakedvelőket, ahol a Győr-Moson-Sopron Megyei Nóta Egyesület tagjaiból léptek néhányan a rajongó közönség elé.
Gyász
,,Ajkamra nem tudott panaszt csalni sem kín, sem fájdalom, de a halál legyőzött, nem volt irgalom. Emlékem azért itt hagyom köztetek, mindenkitől búcsúzom: Isten veletek. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett feleségem és rokonunk, CSAPÓ JÓZSEFNÉ szül. Kuslits Irén életének 88. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. október 19-én, kedden 15.15 órakor lesz a petőházi temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 14.30 órakor kezdődik a helyi templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
,,Istenem, vedd térdedre Édesanyánkat, ringasd szelíden, mert elfáradt. Ki adtál életet, adj neki most álmot, és mivel ígértél, szavadat kell állnod, mert ő mindig hitt és sose kételkedett, szájára suttogva vette a neved. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy szeretett, drága feleségem, édesanyánk, anyósom, nagymamánk, dédink, GOSZTOLA FERENCNÉ szül. Kiss Gizella életének 85. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. október 18-án, hétfőn 13.45 órakor lesz a himodi temetőben. Előtte engesztelő szentmise 13.15 órakor a helyi templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
,,Soha nem felejtünk, szívünkben szeretünk. Rád örökkön-örökké emlékezünk. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, édesapánk, nagypapánk és rokonunk, KEIZINGER ERNŐ életének 81. évében elhunyt. Temetése október 19-én 15 órakor lesz a hegyeshalmi temetőben. Előtte gyászmise a helyi római katolikus templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY ISTVÁN életének 65. évében csendesen elhunyt. Akik szeretnének végső búcsút venni Tőle, 2021. október 19-én, kedden 13-16 óráig megtehetik a kapuvári Szent Kereszt-temető kápolnájában. Gyászoló család
„Küzdelmes volt az út, mely véget ért, a tested megfáradt, pihenni tért. Végső utadra indulj megnyugodva, szeretetünk elkísér égi otthonodba.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett fiam, rokonunk és ismerősünk, POLCZER LAJOS életének 63. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. október 20-án, szerdán 16 órakor a tét-szentkúti temetőben lesz. Előtte, 15 óra 30 perckor az engesztelő szentmisét, ravatalozását a helyi katolikus templomban tartjuk. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Amikor már testemet roskadozva vittem, csendesen, váratlanul átölelt az Isten. Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága Feleségem, Édesanyánk, Nagymamánk, Anyósunk és Rokonunk, SZABÓ IMRÉNÉ szül. Mozgai Irén volt csikvándi lakos életének 73. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. október 19-én, kedden 15 órakor lesz a győr-ménfőcsanaki, Koroncói úti temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
,,Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem, amit a szívünkben hordunk némán, csendesen. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, apósunk, nagypapánk, keresztapánk és rokonunk, ZSÉDELY JÁNOS Öcsi életének 76. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 19-én, kedden 16 órakor lesz a győrszentiváni régi temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fáradt lelkem hazatalált. Fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk, SCHLECHT LAJOSNÉ szül. Bedecs Gabriella életének 83. évében, családja körében békésen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 19-én, kedden 13 órakor a csikvándi evangélikus temetőben lesz. Gabriella, Csaba és családjaik A részvétnyilvánítás mellőzését köszönjük.
Fájó szívvel emlékezünk drága fiam CZINDER ZOLTÁN ,,Jonny” halálának 1. évfordulóján. ,,Úgy volt Ő jó, ahogy volt, ahogy élt, hitt és remélt. Ahogy szeretett, ahogy az emberekre tekintett. Úgy volt Ő jó, ahogy volt, bárcsak volna, bárcsak lenne még!” Hiányzol nekünk nagyon. Örökké szerető édesanyád, húgod Brigi, sógorod Laci, keresztgyerekeid: Regina és Lacika Nyugodj békében!
Fájó szívvel emlékezünk BABOS BÉLÁBÉ (Erzsike, Böbe) halálának 7. évfordulóján. Kit őriz a szív, nem hal meg soha, kit lelkünkkel látunk, nem megy el soha, az ész megérti, de a szív soha. Szerető családod
A győri Szamuely Tibor Közgazd. Szakközépiskola (Baross Gábor) 1970-ben végzett IV.c osztályos diákjai 50 éves érettségi találkozójukon tisztelettel emlékeznek elhunyt tanáraikra és szeretett osztálytársaikra: GYETVAI ANNA HAJAS MARGIT HIDEG ERZSÉBET HORVÁTH ILONA KISS PIROSKA KOVÁCS MÁRIA SKULECZ JUDIT SZABÓ MÁRTA Emlékük szívünkben él.
IN MEMORIAM A Kapuvári II. sz. Általános Iskola 56 éve végzett 8/b oszt. tanulói szeretettel emlékeznek elhunyt tanáraikra, és néhai osztálytársaikra: BENCSICS DEZSŐRE CSETKOVICS TAMÁSRA FARKAS KLÁRÁRA KISS JÁNOSRA LENGYEL LÁSZLÓRA PAPP ZSUZSANNÁRA RÁCZ IMRÉRE SZŰCS Á. MARGITRA VESZTERGOM ERZSÉBETRE, valamint osztályfőnökükre, PÖLÖSKEI SÁNDORRA.
Soha el nem múló szeretettek és fájó szívvel emlékezem drága férjem SZIGETHI KÁROLY halálának 1. évfordulójára! Szeretném, hogy az álmom valósággá váljon, és az idő mostantól visszafelé szálljon, hogy a kedvemért egyszer csak megnyíljon az égbolt, és visszaadjon Téged, meg mindent, ami rég volt. Szívemben a fájdalom változzon örömmé, olyan szó, hogy nélküled, ne létezzen többé! Kérd azt, hogy velem maradsz örökkön örökké, és amikor felébredek, akkor sem válsz köddé. Bár eltelt egy év, és telnek még az évek, de én akkor is mindennap hazavárlak téged.
,,Feledni valakit lehetetlen csoda, mert akit szeretünk, azt nem feledjük soha. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ADORJÁN BÉLÁNÉ szül. Nagy Emma A győri kórház és a lébényi bölcsőde egykori dolgozója, életének 82. évében elhunyt. Búcsúztatása az evangélikus vallás szertartása szerint 2021. október 19-én, kedden 15 órakor lesz a lébényi evangélikus temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
,,Hosszú volt az út, mely most véget ért, fáradt tested megpihenni tért. Végső utadra indulj megnyugodva, szeretetünk elkísér égi otthonodba. Nem leszel magányos, odafent már várnak, adj, Uram, nyugalmat Férjemnek és Édesapánknak. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága Férjem, Édesapánk, Rokonunk és ismerősünk, ÓDOR GÉZA 93 éves korában csendesen elhunyt. Temetési szertartása 2021. október 20-án, szerdán 14 órakor lesz a koroncói temetőben. Előtte, 13.15 órakor engesztelő szentmisét a helyi templomban tartunk. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és sírjára a szeretet virágait elhelyezik. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A koronavírus-járványra való tekintettel, a temetés után szokásos családi megemlékezésre nem kerül sor. A gyászoló család