Hallgassa élőben!

Miért érdemes megismerni a Margaréta Életmód Központ által kínált programokat?

2013. májusában nyitott meg a Margaréta Életmód Központ, ahová nagy szeretettel várják az érdeklődőket. (x)

De hogy is jött létre ez a központ?

A kezdetektől: Épp csak, hogy elértem a felnőttkor küszöbét, amikor olyan emberekkel találkoztam, akik fontosnak tartották, hogy egészséges módon éljenek. Eleinte érdekes és különös volt számomra, ahogy ez az életükben megnyilvánult.

Sokat úsztak, mozogtak, nem ettek húst, csoki helyett müzli szelettel elégítették ki édesség igényüket. Fontolóra vettem, vajon nincs-e igazuk.

Olyan ember vagyok, aki csakúgy minden indoklás nélkül nem fogad el dolgokat. Kezdtem hát utána olvasni, miért ne lenne jó a hús, a csoki (és még sok egyéb), s miért olyan fontos a mozgás.

Bevallom, magukkal ragadtak az olvasmányaim, s azóta is – időnként kisebb-nagyobb falakba ütközve – teljes gőzzel igyekszem mind jobban megismerni az egészség alappilléreit, megvalósításának hogyanját.

Próbálkozom a gyakorlatba átültetni a megértett ismereteket a saját életemben, s lehetőség szerint igyekszem mintát adni a környezetemben élőknek.

Nagyon sok jó tapasztalatom van. Míg gyermekként és húszévesen is rendszeresen migrénes fejfájástól szenvedtem, mára csak elvétve érzek fejfájást, s az is könnyen elviselhető. Azelőtt úgy elzsibbadtak a végtagjaim, hogy egyáltalán nem éreztem őket, mintha bénák lennének. Mára ilyen nem történik. Egyáltalán nem zsibbadok. A fogaim sem romlanak azóta…

Tanítóként is igyekeztem arra szoktatni a gyermekeket, hogy az egészséges életmódnak megfelelő szokásokat alakítsanak ki. Rendszeresen hozták nekem a cukorkákat, csokikat, én pedig minden alkalommal kedvesen elmondtam nekik, én nem fogyasztom ezeket, mert nem táplálják a testemet, helyettük sok gyümölcsöt eszem, amelyek hasznos anyagokat tartalmaznak a szervezetünk számára.

Nem akartam megbántani őket, a cukorkát is elfogadtam, de tudattam velük, elteszem emlékbe. Még évek múltán is találkoztam ilyen emlékekkel a lakásban. A gyerekek megértették, s néhány hónap múlva már gyümölcsöket hoztak ajándékba.

Mindenki megtapasztalhatja, ha valami értéket, jót megismer, nem képes magában tartani, hanem igyekszik másokkal is megosztani.

Nevelőként, anyaként leginkább gyermekekben gondolkodom, s szívem vágya, minél nagyobb körben megismertetni, megízleltetni az egészség alapelveit, azok gyakorlati alkalmazásának mikéntjét, ezzel másoknak is (főleg a gyerekeknek) mintát adni és lehetőséget a boldog, kiegyensúlyozott életre.

Mindezek jegyében igyekeztünk megszervezni aztán táborainkat, szem előtt tartva, hogy hogyan lehet gyermekeket helyes életmódra tanítani, nevelni úgy, hogy szinte észre se vegyék. Azt érzékeljék, de jót játszottunk, alkottunk, kirándultunk.

Tisztában vagyok vele, egy hét nem sok, főleg nem maradandó változást fog hozni a gyermekek életébe.

Mégis az a reménységem, hogy a közös élmények, a szerzett tapasztalatok, meggyökereznek bennük, s a helyes életmód egyre inkább vonzóvá lesz számukra, ahogy még több ismeretet szereznek életük folyamán.
2004 óta tartjuk Erdő-mező táborainkat.

Egy anyuka tollából:

Már több éve járunk az erdő-mező táborba. A gyerekek nagyon lelkesek, egy éven keresztül emlegetik, miket csináltak. Azért szeretem nagyon, mert azt az életfilozófiát támasztja alá, amit én is vallok, és tanítok nekik. Fontos nekem, hogy a tábort átszövi a természet szeretete, szó esik a természetvédelemről.

A program változatos, a pedagógusokra pedig nyugodt szívvel bízom a gyerekeket. Őszintén ajánlom mindenkinek. Boksán Krisztina
Így, hogy van egy ideális helyünk, többféle táborba is várjuk a gyermekeket: angol tábor, német tábor, játék tábor, felfedező tábor, angol nyelvvizsga előkészítő tábor, iskola előkészítő tábor.

Több éve már annak is, hogy első főzőkörünket meghirdettük. Nagyon nagy volt az érdeklődés, ezért folytattuk évről évre főzőkörök szervezését.
Ősztől ismét tartunk főzőtanfolyamokat, ahol egyszerű, a szervezetet tápláló ételeket készítünk megfelelő konyhatechnikákkal. Szakácskönyveink is nagy segítséget nyújtanak abban, hogy valóban az egészségünket szolgáló ételek kerüljenek asztalunkra.

Itt Sopronban valószínűleg már sokaknak ismerősen hangzik az Elmetorna is. Ha valaki mégsem hallott róla, érdemes utána nézni. Ez egy játékos kompetenciafejlesztő foglalkozás. Lényege, hogy fejlesztő játékokkal játszunk, miközben a gyermeknek (vagy felnőttnek) gondolkodnia kell.

Ennek hatására az agyban olyan kapcsolatok jönnek létre, melyek által nem csak az adott játékban lesz ügyesebb, aki játszik, hanem a tanulásban, illetve az életben, döntéshelyzetekben is. A különböző játékokkal való játszás közben sokféle részképesség erősödik, fejlődik. Sopronban és környékén már 4 éve tartunk ilyen foglalkozásokat.

Ősztől a Margaréta Életmód Központban is lehetőség lesz elmetornára járni.

Az elmetorna mellett játékdélutánokat is tartunk és játékklubbot is indítunk ősztől.

Számomra nagyon nagy öröm, hogy sikerült egy Központot nyitni, amelyre hosszú évek óta vágytam. Iskolát, aztán családi napközit próbáltam létrehozni, de sok-sok falba ütköztem.

A hosszú évek azonban nem teltek hiába. A férjemmel gondoltunk egyet, és egy életmód tanácsadó képzést is elvégeztünk.

Ez által tágultak a lehetőségeink, a feladataink.

Gyakorlati segítséget is nyújthatunk mindazoknak, akik nem szívesen üldögélnek a kórház valamelyik folyosóján órák hosszát, hiszen nem törvényszerű, hogy ott töltsük a drága időnket.

Mindazoknak tudunk segíteni, akik hajlandók az életük folyásán kicsit, vagy nagyot változtatni, ha az javít az állapotukon, illetve akik egyszerű gyógymódokat szívesen megtanulnak. Sokkal könnyebb megelőzni a problémákat, de 8 egyszerű életelvvel sok esetben még a gyógyulás is bekövetkezik.

Egyik gyermekemmel beszélgettem nemrég:

– Anya, a barátomnak fájt a torka, s mondtam neki, tegyünk rá jeges borogatást, mert az segített nekem is, amikor kicsi voltam. Lázas is volt, hideg vizes lepedőbe csavartam, és lejjebb ment a láza. Még mit tegyünk, hogy gyorsan meggyógyuljon?

– Hideg-meleg lábfürdőt lenne érdemes. Emlékszel, néhány óra alatt meggyógyultál, amikor épp egy repülőút előtt álltál, és reggelre fájt a füled.

S hogy mi is az a nyolc alapelv, amit a családunk több évtizede gyakorol?

Sajátosságuk, hogy mindegyik elengedhetetlenül szükséges a jó közérzet, a testi és lelki harmónia jelenlétéhez.

„A mérgező gyógyszerek alkalmazásával sokan élethosszig tartó betegséget szereznek maguknak, és sokan meghalnak, akiket természetes gyógymóddal meg lehetett volna menteni.

Tiszta levegő, napfény, mértékletesség, pihenés, testedzés, megfelelő táplálkozás, a víz használata, Isten erejébe vetett hit – ezek az igazi gyógyszerek.”

Ezek alkalmazása nagy gondot és erőfeszítést igényel, amire sokan nem hajlandóak. A természet fokozatosan gyógyít és állít helyre. A türelmetlen embereknek ez a folyamat lassúnak tűnik, ezen kívül nehezen hozzák meg a lemondás áldozatát. Azoknak, akik szívós kitartással engedelmeskednek a természet törvényeinek, egészséges test és egészséges lélek lesz a jutalma.
Egy cukorbeteg ismerősünk vette a fáradságot, és elolvasta ezzel kapcsolatos könyvünket. (Jó hír a cukorbetegségről) Nem ért a végére, de amit olvasott, azt elkezdte megvalósítani. Nem győzte mondani azokat a jó dolgokat, amiket megtapasztalt. Igaz, lemondással járt bizonyos dolgokról, de sokkal többet nyert, mint azt elképzelhette. És megérte az áldozat hozatal.

Készítettünk egy szimbólumot, melyről bármikor megismernek minket. Ez egy Margaréta, mely növényként a természet része, szirmai pedig ábrázolják alapelveinket:

Ősztől életmód tanácsadással is rendelkezésére állunk az érdeklődőknek.

Személyes beszélgetésekben igyekszünk segíteni szív-és érrendszeri, daganatos betegségek esetében, cukorbetegségnél, s egyéb problémákban.

Dohányzásleszoktató, stresszkezelő tanfolyamaink szintén a testi-lelki egészséget segítenek helyreállítani.

Májusi tanfolyamunk egyik résztvevőjével beszélgettünk, aki a Korona üzletházban dolgozik fodrászként.

– Kedves Évi! Szeretném megkérdezni tőled, hogy mi indított arra, hogy el gyere a stresszkezelő tanfolyamunkra?

– Az én szakmám nem egy stressz mentes foglalkozás, nagyon sok emberrel kell kapcsolatban lenni, és gondját – baját meghallgatni, próbálni tanácsot adni, de legalább meghallgatni. Miután az embernek sok vendége van egy nap, elfárad agyilag, fizikailag és lelkileg.

A stressz főleg abból adódik, hogy gyorsan- gyorsan pörögni kell, a másik része pedig a lelki dolgok.
Amikor az ember hazaindul a családjához, próbálja itt hagyni ezeket a terheket, miután az ajtót becsukja, de nem mindig sikerül és van, ami a családon csapódik le sajnos.

Jött egy fiatalember és hozott egy szórólapot. Megnéztem, letettem, jó, gondoltam megy a többi közé. Mikor azonban elmentek a vendégek végigolvastam a programot, s úgy gondoltam, hogy, nekem erre szükségem van, ide el fogok menni. És nagyon örülök neki, mert sokat segített.
Nagyon sok vendégem kérdezte, indul-e újra, szóljak, mert én mindent elmeséltem a magyar vendégeimnek erről.

– Milyen gyakorlati tapasztalataid voltak, miben segített neked a gyakorlatban ez a program?

Nekem nagyon-nagyon tetszett ez a tanfolyam, ahogy felépítettétek, tetszett az, hogy megvoltak naponta a különböző programok, hogy miben tudtok segíteni embereknek, miket céloztok meg ezekkel a témákkal.
Nagyon-nagyon tetszett, hogy sokan voltak, sok embert érint és érdekel, a másik pedig az, hogy minden nap tanultunk nagyon sok jót, és ezeket az életben mindig tudjuk alkalmazni.

A nevetés pozitív hatásától kezdve, orvosi tanácsokat, például én rengeteget tanultam a táplálkozási tanácsaitokból. Könyveket lehetett vásárolni mindenféle témában. Mire a könyvesboltba kerülnek, horribilis áron kaphatók a könyvek, sok ember nem tudja megvenni. Nálatok elérhető áron bárki hozzájuthat.

A másik, ami tetszett, hogy én nagyon szeretem a jó Istent, és így is élek és a családom is így él ebben a szeretetben és hitben. S ezen az alapon építettétek fel az egészet. Az egésznek a váza és a vára az Isten és az Isten szeretete. Ez, ami nagyon-nagyon tetszett, mert én úgy gondolom, hogy hit nélkül nem lehet élni. Nem tudom elképzelni, azok az emberek, hogy élik a napjaikat, akiknek nincs mibe kapaszkodni.

– Ha legközelebb is lesz ilyen tanfolyam az is érdekelne téged?

– Engem mindenképp, és azt hiszem legalább a negyedrésze vendégkörömet.

Mert sajnos olyan stresszes világban élünk, ahol szüksége van az embereknek egy ilyen szeretetteljes közösségre, amit ti elkezdtetek és nagyon hálásak vagyunk, és kívánom, hogy amilyen szépen elindultatok, olyan szépen fölfejlődjön az egész.

Mert olyan világban élünk ahol sajnos kihal az emberekből, amivel ti foglalkoztatok, a szeretet, a hit, család, egészség és ezt ti mind összefoglaljátok. Úgy hogy én nagyon hálás vagyok, és ha indul, akkor szeretnék én lenni az első, aki ezt megtudja, mert én biztos hogy „propagálni fogom”.

A másik, ami tetszett, a te személyed, bármivel fordulhatok hozzád, bármi problémával, legyen az magánéleti, lelki, egészségügyi probléma.
Nagyon szépen köszönöm, Minden jót kívánok!

– Köszönöm a bátorítást a munkánkhoz, örülök, hogy ennyit segített ez a program.

S most neked először mondom, hogy októberben tervezünk ismét egy hasonló tanfolyamot, és még más meglepetéseket is.

– Mikor kapunk erről prospektust, szórólapot?

– Szeptembertől fogjuk ezeket hirdetni.

Sikerült egy kis könyvtárat is létrehoznunk, amely azoknak segítség, akik nem tudják megvásárolni könyveinket, cd-inket, de szívesen olvassák, hallgatják mindazt, ami az egészségük érdekében íródott, hangzott.

A gyermekeknek nemcsak nyáron, a táborokban állunk rendelkezésére.

Ősztől lehetőség lesz arra, hogy délutánonként a Bölcs Baglyok odúja tanulószobánkban biztonságos tanulás folyjék, s a gyermekek megfelelő környezetben, hozzáértő pedagógusok körében készüljenek fel az iskolai órákra.

Miért gondoltunk erre? Sok szülőnek problémát jelent, amikor gyermeke 5. osztályban a tanórák után felügyelet nélkül marad.

Ekkor, mivel ezzel a hirtelen szabadsággal még ők nem tudnak mit kezdeni, gyakran a tévét, számítógépet hívják segítségül, vagy csak egyszerűen az utcán bolyonganak céltalanul.

Mindannyian tudjuk, hogy ezek milyen veszélyeket rejtenek. Ezeknek a szülőknek, gyerekeknek szeretnénk segítséget nyújtani, hogy tartalmasan teljen a délután, miközben mindenki jól érzi magát. Célunk egy olyan közösség létrehozása, ahol felső tagozatos tanulók a tanóra után találkoznak, együtt töltik a délutánt.

Tulajdonképpen az alsós napközi folytatása, ahol együtt tanulunk, mozgunk, játszunk, beszélgetünk. Bővebb információt majd augusztustól olvashatnak honlapunkon erről. www.margareta-eletmod.5mp.eu

Munkatársaink a Központban:

Ildikó (angol), Bianka (német):
Szeptembertől induló angol és német tanfolyamainkra is várjuk minden tanulni vágyó jelentkezését.

A tanfolyamok általában kisdiákok esetén heti 2X1 a nagyobbak számára pedig heti 1X2, illetve 2X2 órában zajlanak kezdőtől felsőfokú szintig.
Csoportjaink kis létszámúak így lehetőség nyílik mind a kommunikatív képességek, mind az írásbeli feladatok elsajátítására. A foglalkozások barátságos, kellemes légkörben zajlanak.

Mária:

Matematika-kémia szakos tanárként nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek szeressék a természettudományokat. Az erdő-mező tábor nagyon jó lehetőség a jelentkezők számára, hogy egy kellemes kirándulás keretében kísérletezhessenek földdel, vízzel, levegővel, fénnyel és különböző anyagokkal. Megfigyeljük a környező növény és állatvilágot, és tudásunk gyarapítása közben rengeteget játszunk.

Ha a tábor során valaki kedvet kap a kísérletezéshez, szeptembertől csatlakozhat a felfedező klubhoz, amelyet heti rendszerességgel a Margaréta Életmód Központban szeretnénk indítani.

Továbbá szeretnénk a matematikát is megszerettetni, a tantárgy tanulását megkönnyíteni tantárgyi segítségnyújtással, logikai játékok megismertetésével.

Mindezt már az éppen iskolába készülő 6-7 éveseknek is ajánljuk az iskola előkészítő táborunkra való jelentkezéssel, ahol a gyerekek kicsit megismerkedhetnek a számok világával és az írás tudományával, hogy szeptembertől könnyebb legyen beülniük az iskolapadba. A fent említett programok mindegyikére szeretettel várjuk az érdeklődőket a Margaréta Központba.

Iskola előkészítő foglalkozásokat az év során is tartunk, amit minden iskolába készülő óvodásnak érdemes kipróbálni.

Réka:

Az augusztusi német táborba várom az alsósokat, melyet rendkívül játékosan, csak németül, dramatizálással beszéd centrikusan tartunk.

Ervin:

Lelki gondozói műhellyel állunk az érdeklődők rendelkezésére. A tanfolyamok mellett egyéni beszélgetésekben szeretnénk segítséget nyújtani olyan problémákban, melyek egyedül nem megoldhatók. Előre is köszönjük bizalmukat.

Szeretnénk, ha a Margaréta Életmód Központban a zene központi helyet foglalna el, ezért tervezzük zenei foglalkozások tartását is (például furulyázás), illetve zenekuckót.

Azoknak a gyermekeknek lenne ez segítség, akik nem tudják bevállalni a zeneiskolai kötelezettségeket, de szívesen tanulgatnának valamilyen hangszeren játszani saját örömükre. Örülnénk, ha többféle hangszer is megszólalna nálunk, ehhez keressük még a hozzáértőket.

Ami még érdekes lehet nálunk, az a házassági tanácsadás, amit nem akkor kell igénybe venni, amikor már minden összedőlt és széthullott, hanem akkor, amikor még szebbé, még jobbá szeretnénk tenni a házasságunkat. Soha nem késő újra kezdeni, újra építeni sem.

Szeretnénk időnként közös kirándulásokat szervezni, hiszen Sopronban és környékén igazán van hova menni, hogy gyönyörködjünk a természet csodáiban. Érdemes lesz ősztől szemmel tartani a honlapunkat, hátha talál olyan programot, amin szívesen részt venne.

Nagyon boldog lennék, ha idősebb, egyedül álló emberek is megtalálnának minket, és bejönnének csak olvasgatni, beszélgetni, kötögetni együtt. Mennyire más lenne az életük. Kicsit színesebb, örömtelibb. Mindenkit szeretettel várunk. /Nyáron inkább telefonos időpont egyeztetéssel, +36 20 5697466, ősztől állandó nyitva tartással./

Láng-Németh Irma
pedagógus,
életmód tanácsadó

További információ:

Margaréta Életmód Központ
Sopron, Csengery u.49. emelet
Tel.: +36 20 5697466
www.margareta-eletmod.5mp.eu

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
Hirdetés
A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM
Díj a néptáncos házaspárnak
A Nyugat-magyarországi Néptáncszövetség Pesovár Ernő Emlékplakettel tüntette ki Csorna elismert néptáncpedagógusait, Lengyel Sándort és Lengyel Sándornét. A díjat a hétvégén vették át Kőszegen, a Lajtha László Koreográfiai Versenyen.
A Kremlnek fontos, hogy Minszk elismeri a Krímet orosz területnek
A Kreml fontosnak tartja, hogy Minszk felfogása szerint a Krím-félsziget Oroszországhoz tartozik.
Süli János: atomenergia nélkül nincs zöld jövő és alacsony rezsi
Magyarország áramigényének harmadát a paksi atomerőműben állítják elő.
Amerikai diplomaták távozását sürgeti Moszkva
Távozniuk kell január 31-ig Oroszországból a moszkvai amerikai nagykövetség azon diplomatáinak, akik több, mint három éve szolgálnak állomáshelyükön.
Gyász
Fájó szívvel emlékezünk BEDŐ RUDOLF halálának 21. évfordulóján. Telnek a napok és évek, de nem hoznak vissza Téged. Tudjuk: a volt, a lett volna hasztalan szavak. Ma sem jön, holnap sem, Ez örökké így marad. Emlékedet őrzi: feleséged, fiaid és családjaik.
Soha el nem múló szeretettel emlékezem elhunyt drága Öcsémre. LIMPÓK LÁSZLÓ (1953-2021) A szeretet minden megnyilvánulása visszahull a szeretetre, amelyből fakad. Annak, aki szeret, nincsen szüksége arra, hogy emlékezzenek rá. Van az elevenek országa meg a holtak országa, s a híd a szeretet; csak az marad meg, az az élet egyetlen értelme. Nővéred és szerető családja
Ne búsuljatok. Nekem már nem fáj semmi, ha eljön az este, csillagként tudok nektek üzenni. Tekintsetek fel az égre, ott fogok ragyogni, szívetek egy darabja voltam, mit nem lehet pótolni. Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szeretett Feleségem, Édesanyánk, Lányunk, Testvérünk és Rokonunk, BANCSÓ TAMÁSNÉ szül. Szeidmann Tünde életének 49. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2021. december 6-án, hétfőn 15 órakor lesz a győrladaméri temetőben. Előtte engesztelő szentmise lelki üdvéért 14.15 órakor lesz a helyi templomban. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, sírjára a kegyelet virágait elhelyezik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordunk némán, csendesen. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, testvérem, keresztapám, nagybátyám, sógorom és rokonunk, BUKTA ATTILA 67 éves korában csendesen elhunyt. Hamvait szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra a győr-nádorvárosi köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Légy boldog a fényben!” Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BÖRÖCZKY ILLÉS ZOLTÁN életének 71. évében visszaadta lelkét Teremtőjének. Búcsúztatása 2021. december 6-án 15 órakor Győrben, a nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában lesz. Engesztelő szentmise előtte, 14 órakor a Kálvária utcai Szent Kamillus-templomban. Kérjük, a koszorúra szánt összeget fordítsák valamilyen lelküknek kedves, jótékony célra! Köszönjük, hogy együttéreznek velünk, osztoznak gyászunkban, fájdalmunkban. Gyászoló család
„Ők már ott vannak, ahol nincs fájdalom, örök álmukat őrizze béke és nyugalom.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyánk, nagymamánk, dédmamánk, rokonunk, FEHÉR KÁROLYNÉ szül. Schulcz Jolán életének 89. évében csendesen elhunyt. Valamint szeretett édesapánk, nagyapánk, dédpapánk, rokonunk, FEHÉR KÁROLY (1922-2017) Hamvasztás utáni búcsúztatásuk 2021. december 6-án, hétfőn 15 órakor lesz a nyalkai temetőben. Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik utolsó útjukra elkísérik Őket és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillagszemed. Vigyázunk az álmodra, te csak aludjál! Kedves Szerettünk, Isten Veled!” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága férjem, vejünk, sógorom, nagybátyám, unokaöcsém és rokonunk, MAJOR LÓRÁNT JÓZSEF bogyoszlói lakos életének 50. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 6–f1án 13 órakor lesz a bogyoszlói temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 12.15 órakor a helyi templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Küzdöttél, de már nem lehet, csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, örökké él, kit igazán szeretnek. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesapánk, rokonunk és ismerősünk, Németh Géza 89 éves korában csendesen elhunyt. , Búcsúztatása 2021. december 4-én, 10.45 órakor lesz a sobori temetőben. Előtte engesztelő szentmise 10 órakor a katolikus templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
,,Elhagytad a házat amit úgy szerettél, Elvitted a derűt, a fényt, a meleget. Itt hagytad szíved melegét, s vele minden szép emlékét. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PAPP LAJOS életének 77. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 3-án, pénteken a 13 órakor kezdődő szentmisét követően 13.45 órakor lesz a petőházi temetőben. Köszönet mondunk Dr. Andorka Sándor házi orvosunknak. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett. Így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SAÁROSSY GÁBOR JÓZSEF építésztechnikus, fafaragó, Népi Iparművész életének 78. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 7-én, kedden 13 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és mély gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesanyánk SEMSEI TIBORNÉ szül. Németh Margit életének 92. évében elhunyt. Hamvait saját kérésére szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra. Gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Szijártó Gyula okleveles vegyészmérnök, a Győri Szeszipari Vállalat volt főmérnöke, a Győri Növényolajgyár nyugdíjas igazgatója életének 87. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 10-én 15 órakor a nádorvárosi temetőben lesz. Köszönetet mondunk azoknak, akik a temetésen részt vesznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyánk, anyósom, nagymamánk és dédink ÖZV. BARANYAI LÁSZLÓNÉ szül. Zách Klára életének 91. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. december 5-én vasárnap 11 órakor lesz a téti evangélikus temetőben szűk családi körben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Ajkamra nem tudott panaszt csalni sem kín, sem fájdalom, de a halál legyőzött, nem volt irgalom. Emlékem azért itt hagyom köztetek, mindenkitől búcsúzom: Isten veletek! Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy édesanyánk, anyósom, mamám, dédikénk és rokonunk, ÖZV. KOKAS FERENCNÉ Elek Margit életének 87. évében rövid szenvedés után, csendesen elhunyt. Temetése 2021. december 4-én, szombaton 15 órakor lesz a péri temetőben. Engesztelő szentmise 2021. december 5-én, vasárnap 8.30 órakor a helyi katolikus templomban. Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család
Éltél ahogy kellett, vagy ahogy lehetett, most az örök béke ölel és a végtelen szeretet. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ÖZV. KOVÁCS SÁNDORNÉ sz. Nagy Etelka életének 99. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása december 6-án hétfőn 14 órakor lesz az óvári temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család