Sopron és környéke

2017.01.30. 10:34

Megtisztítják az utat az ágaktól Sopronban

<br>Több évtizedes problémát orvosolnak a Soproni borvidéken. A Fertő-parti szőlők között kanyargó Fehér út széleit megtisztítják a belógó ágaktól, bokroktól, így biztonságosabb lesz a négy kilométeres úton a közlekedés.

Gosztonyi Miklós

– Hosszú évekig bosszankodtak a szőlősgazdák a Fehér út állapota miatt. A Fertő-parti szőlők között kanyargó utat az elmúlt évtizedekben benőtték a fák és a bokrok. A belógó ágak annyira takarták a kilátást, hogy a beszűkülő útszakaszokon veszélyessé vált minden kanyar. Úgy gondoltam, most már tenni kellene valamit, hiszen az érintett területen mintegy kétszáz szőlész-borász szembesül nap mint nap a problémával – közölte a Kisalfölddel Taschner Kurt borász. – Törekvésemet az önkormányzat támogatta, így a városvezetés és a hegyközségi tanács megállapodtak abban, hogy az út menti területek megtisztításának költségeit közösen finanszírozzák. Az elmúlt napokban megkezdődött a Fehér úton a munka, a veszélyessé vált bokrok és fák kivágása már lezajlott, hamarosan a nyesedék elszállítása is megtörténik. A munkálatok közel egymillió forintba kerülnek.

Taschner Kurt szőlész-borász kezdeményezésére az önkormányzat és a hegyközségi tanács közösen finanszírozza a munkálatokat. Fotó: Magasi



Ennek eredményeképpen a traktorok és munkagépek – közte a 2,8 méter széles és 3,5 méter magas szőlőkombájnok – biztonságosabban közlekedhetnek a szőlőskertekhez vezető úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!