Sopron és környéke

2019.08.29. 16:58

Megszűnik a dugó a Fenyő téri iskola környékén Sopronban

Az új tanév kezdetére elkészült a Fenyő téri iskola két parkolójának összekötése, így megszűnnek a reggeli és a délutáni közlekedési dugók a környéken.

kisalfold.hu

Levették a Fenyő téri iskola parkolóinál a zsákutcára figyelmeztető közlekedési jelzőtáblát: összeköttetés létesült a két parkoló között.


Mágel Ágost, az önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnöke szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy a vasárnapi tanévnyitóra – ígéretük szerint – elkészültek a felfestéssel, kitáblázással és aszfaltozással, járdaépítéssel együtt tizenhatmillió forintba kerülő beruházással. Ennek eredményeképpen mind a Besenyő útról, mind a Bánfalvi útról érkezők egyenes irányban közlekedhetnek, nincs szükség körülményes manőverezésekre, fordulásokra a kijutáshoz.

Stöckert Tamás főtanácsos szerint az új közlekedési rend elejét veszi a reggeli és a délutáni csúcsforgalom balesetveszélyes helyzeteinek. A város felvette a kapcsolatot a rendőrség nyugdíjasszervezetével. Azzal a kéréssel fordult hozzájuk, hogy a tanév kezdetén jelenlétükkel segítsék a biztonságos közlekedést a tanintézmények környékén.

 

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok kiemelte, hogy a „Gyermek az első" program keretében a kormány támogatásával számos soproni bölcsőde, óvoda és iskola újult meg és modernizálódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!