Sopron és környéke

2019.01.16. 07:29

Megoldódott a gond a tiltó táblákkal Balfon

A megállni tilos jelzőtábla alá kiegészítést raktak.

„Tiltó táblák okoznak fennakadást" címmel írtunk egy olyan problémáról, amely a balfiak életét keserítette meg. Számos utcában helyeztek ki ugyanis megállni tilos közlekedési jelzőtáblát, többek között ott is, ahol az iskola és az óvoda működik. Ez kiváltképp a reggeli órákban okozott stresszt azoknak az autóvezetőknek, akik gyermekeiket a két intézmény valamelyikébe vitték s utána munkahelyükre igyekeztek. Hiszen a gyerkőcök miatt meg kellett hogy álljanak a tiltó tábla ellenére is, megkockáztatva a rendőri büntetést.


A Magyar Közút illetékesei akkor azt nyilatkozták, hogy a téli hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat kívánták ilyen módon biztosítani. Balfon korábban több esetben a hóekével felszerelt járművek nem fértek el az út szélén álló kocsik miatt. Hozzátették, megvizsgálják, van-e lehetőség valamilyen kompromisszumos megoldásra.


Jó hírről számolhatunk be, a problémát áthidalták. Mint azt Pécsi Norberttől, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjétől megtudtuk, a megállni tilos jelzőtábla alá kiegészítést raktak ki. Eszerint annak hatálya november 10-től március 31-ig tart, de ami a lényeg, hogy 8-tól 15 óráig, továbbá 16-tól 7 óráig. Ilyen módon reggel 7 és 8 óra között, illetve a 15 és 16 óra közötti időben nem kell büntetéstől tartaniuk az autósoknak az utcában.


A kiegészítő táblának köszönhetően minden gyermekes szülő fellélegezhetett Balfon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!