Sopron és környéke

2018.04.19. 18:15

Megkezdődött Sopronkövesden a tűzoltóőrs építése - fotók

Az őrsprogram, amely az egész országot érinti, még 2012-ben indult azzal a céllal, hogy a nehezen elérhető, távolabb eső területeken, az úgynevezett "fehér foltokon" kis létszámú tűzoltóőrsök létesüljenek.

kisalfold.hu

A most folyó beruházás egy Európai Uniós projekt, a „Tűzoltóőrsök kialakítása – Könnyűszerkezetes őrsök (Sásd, Letenye, Kiskunmajsa, Sopronkövesd) nevű projekt keretében valósul meg.


Csütörtökön a katasztrófavédelmi igazgatóság bejárást szervezett Sopronkövesden.

Báner Attila tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes a rendezvényen megköszönte a település polgármesterének a területet, amelyen megkezdődhettek az építési munkálatok. Az ezredes elmondta, hogy a nyolcszáz négyzetméteres telken egy földszintes, 207 négyzetméteres főépület épült, amely magában foglalja majd az összes szükséges helyiséget. Egy gépjárműfecskendő és legénysége fog itt szolgálni 24/48 órás munkarendben.


A szertár mellett, az ő munkájukat szolgáló iroda, raktár, öltöző, közös helyiség, konyha és hálóhelyiség is lesz az épületben. A tervezéskor az energiahatékonyság is fontos szempont volt, így napelemek biztosítják majd a villamosáram egy részét.


Az igazgatóhelyettes kiemelte, hogy az őrs létrejöttével a környező tizenhét településen a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a tűzoltói beavatkozás, így csökkenthető a bekövetkező kár mértéke, nő a lakosság élet - és vagyonbiztonsága.

Fülöp Zoltán, Sopronkövesd polgármestere elmondta, hogy örül annak, hogy településükön a rendőrőrs mellett egy katasztrófavédelmi őrs is létesül, hiszen a helyiek és a környéken lakók ezáltal még nagyobb biztonságban lesznek. Mivel a tűzoltó gépjárműfecskendő a jövőben a Liliom utcán fog közlekedni, az önkormányzat betervezte az útburkolat kiszélesítését és megerősítését.


A sopronkövesdi őrs létrejöttével a környező tizenhét település, több mint kettőszázötven négyzetkilométeres területén, mintegy tizenkétezer emberhez ér korábban a tűzoltói segítség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!