Sopron és környéke

2015.06.16. 13:52

Megérkeztek a szülészeti ágyak a soproni kórházba

Írásunk megjelenése után hatvanan is jelezték: szívesen elszállítanák az Ausztriában felajánlott eszközöket a soproni kórházba.

kisalfold.hu


Mint megírtuk, Ausztriában dolgozó olvasónk szerkesztőségünkhöz fordult. Akkor elmondta, hogy a jelenlegi munkahelyén Badenban átépítik, illetve korszerűsítik kórházat.

Így jött a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha még teljesen jó állapotban lévő, babapelenkázó résszel felszerelt szülészeti ágyakat felajánlhatnák a Soproni Gyógyközpont javára. A gondot az elszállítás jelentette.

 Sopronban az ágyak. Felvételünkön a soproni gyógyközpont gazdasági osztályvezetője veszi át az ágyakat Gál Szabolcstól és Schlosser Balázstól.

Sopronban az ágyak. Felvételünkön a soproni gyógyközpont gazdasági osztályvezetője veszi át az ágyakat Gál Szabolcstól és Schlosser Balázstól.

Írásunk megjelenése után, szerte az országból közel hatvanan jelezték: tudnak segíteni a fuvarban.

A szülészeti ágyak Gál Szabolcsnak és Schlosser Balázsnak köszönhetően a napokban érkeztek meg Sopronba. A kórház pedig már is vette azokat.

- Olyan sok jószádékú ajánlkozás érkezett, hogy a jövőben további eszközök, berendezések elszállítását tervezem - mondta el a kisalfold.hu-nak, a névtelenségét továbbra is megőrző olvasónk.

Az ágyak

Az ágyak

- Itt, Ausztriában sok olyan dolog van, amely még mindig használható, de ott újabbakra cserélik. Így a későbbiekben más hazai egészségügyi intézményt is megkeres majd.

- Sajnos olvastam rosszalló hozzászólásokat is, de amikor beérkeztek az első levelek, egyből jobb lett a napom - folytatta olvasónk. - Írtak nekem egyetemisták is, akik saját pénzükből fizették volna ki a szállítása költségét, s segítettek volna a fel- és lerakodásban. Öröm volt tapasztalni, hogy nem veszett ki még a szolidaritás. A nagyvállalatoktól kezdve a kis cégekig bezárólag sokan segítettek volna.

Előző cikkünkben is megírtuk, hogy az ágyak mellett közel 200 leveses csészét is felajánlana olvasónk, például hajléktalanszállónak, vagy karitatív szervezeteknek.

Azokat személyesen is elviszi, ugyanis a tálalkat már otthonában tárolja. S ez utóbbiban már van tapasztalata, ugyanis a korábbi években egyebek mellett gyerekpelenkákat szállított Erdélybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!