Sopron és környéke

2019.01.11. 16:21

Már javában gyűjtik a karácsonyfákat Sopronban

A korábbi évekhez hasonlóan vízkereszt után utcára kerültek az ünnep legfőbb szereplői, a díszeiktől megfosztott karácsonyfák.

kisalfold.hu

  A Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziója azokról a lakótelepekről szállítja el a fákat, amelyeken zöldterületi munkákat végeznek, az STKH pedig a családi házas övezetekben és a belvárosban szedi össze a fenyőket. 

Közös érdek, hogy az elszáradt fenyők ne összevissza heverjenek a közterületen, és elszállításuk zökkenőmentes legyen. Fotó: Magasi

A lakótelepeken kihelyezett „Karácsonyfagyűjtő hely" táblákkal ellátott területekről a holdingosok január végéig szállítják el a fát. Arra kérnek mindenkit, hogy mindenféle dísztől szabadítsák meg a fákat, s csak azután helyezzék el a kijelölt helyeken. A fenyőket ledarálják és aprítékként hasznosítják, ugyanígy tesz az STKH is. Gyűjtési pont van az Ibolya úton a bolttal szemben, a Vasvári Pál utcában a buszmegálló előtt a játszótérnél, a Vas Gereben és a Jegenye sor sarkán, négy helyen az Arany János-lakótelepen. Ki lehet tenni a fenyőfákat a Gyóni Géza–Kisfaludy utca kereszteződésébe, a Király Jenő utcában, három helyen a Kazinczy téri lakótelepen, négy ponton az Ív utcai lakótelepen. A Jerevánon összesen tizenhat gyűjtőpontot alakítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!