Sopron és környéke

2018.11.29. 08:00

Már gyűlnek az ajándékokkal teli cipősdobozok Sopronban

Már gyűlnek az ajándékokkal teli cipősdobozok a Soproni Bárka Baptista Gyülekezet imaházában és másik három helyszínen is. A szeretetcsomagokat rászoruló gyermekek kapják karácsonyra.

Munkatársunktól

– Hivatalosan november 30-tól december 20-ig gyűjtjük a cipősdoboz-ajándékokat négy helyszínen, hogy minél több gyermek karácsonyát tehessük szebbé – mondta Pappné Márkus Krisztina, a gyűjtés egyik főszervezője. – Elsősorban játékokat, írószereket, könyveket, higiéniai eszközöket és édességeket várunk a dobozokba. A ruhanemű ilyenkor azért nem praktikus, mert a méret problémás lehet. Sapka, sál vagy kiegészítők persze jöhetnek – tette hozzá.


 Krisztina azt is elmondta, az ajándékok egy részét, mintegy 150 dobozt a Kozmutza-iskola diákjai kapják. A többit a védőnői szolgálatnak adják át, valamint Somogy megyei, kárpátaljai és erdélyi rászoruló gyermekekhez juttatják el. Örömmel újságolta, hogy minden évben gazdag csomagok érkeznek hozzájuk, zömében olyan tárgyakkal, amiknek valóban örülnek a gyerekek. Hasznos ajándékot a kicsiknek a legkönnyebb összeállítani, a legnehezebb pedig a tíz év fölötti fiúknak és lányoknak. Ők már nem igénylik a játékot, de valamilyen kozmetikai cikkel, könyvvel, édességgel nekik is örömet lehet szerezni.

 

Pappné Márkus Krisztina  nem és életkor szerint szortírozva állítja össze az ajándékdobozokat. Fotó: Magasi

Pappné Márkus Krisztina nem és életkor szerint szortírozva állítja össze az ajándékdobozokat. Fotó: Magasi


Praktikus tanácsként azt mondta még el Krisztina – megkönnyítendő az adományozók dolgát –, hogy érdemes már az elején eldönteni, hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánjuk a csomagot és annak megfelelően válogatni a belevalót. A doboz fedelét és az alját pedig célszerű külön befedni a színes csomagolópapírral, hogy a szervezők ellenőrizni tudják az adományokat. Az elkészült ajándékcsomagokat lehetőleg minél előbb, de legkésőbb december 20-ig juttassák el a cipősdoboz-begyűjtő helyek valamelyikébe. A gyűjtőpontok listája és további információk a www.ciposdoboz.hu oldalon találhatók. 

Átvételi helyszínek


A Soproni Bárka Baptista Gyülekezet, Imaház (Rákóczi u. 41.): kedd 17–19 óráig, csütörtök 7.30–10-ig, péntek 17–19-ig, vasárnap 9–12.30 óráig; Baptista Pont (Várkerület 43.): hétfő, szerda, péntek délelőtt 10–13-ig, kedd, csütörtök 14–17-ig; Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola (Ferenczy J. utca 7.): munkanapokon reggel 8-tól este 8-ig; Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar (Ferenczy J. u. 5.): mindennap reggel 8-tól este 8-ig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!