Sopron és környéke

2019.01.30. 08:41

Lőver strand - Sopronban már jöhet a sátor

A gyártó tájékoztatása szerint már elkészült a Lőver strand nagy medencéjét legalább két évig fedő légtartásos sátor. A vasbeton szerkezetek, a közművek a helyükön, a gépház üzemkész. Ha a sátor is a helyére kerül, jöhet a víz.

Nagy Márta

A Lőver Program leglátványosabb eleme a strand és az uszoda újjáépítése. Bár a két munka hivatalosan külön szálon – illetve közbeszerzésen – fut, nyilvánvalóan összefüggnek, sőt, nem lehet addig elbontani a Csik Ferencről elnevezett, emblematikus épületet, míg a strand felújítása és ideiglenes lefedése el nem készül. A feladat sokkal nagyobb, mint a laikusok gondolnák.


Az elbontott régi, több mint százéves kinti medence helyére építettek két újat. A nagyobb tízpályás, huszonöt méter hosszú, a tanmedence tizenkétszer huszonöt méteres, ezek el is készültek. A gépház és a födém szintén kész, a légtartásos sátor alapozása is megvan. A vízi közművek készültsége is százszázalékos, bekötötték a közművezetékeket is. A medence burkolási munkáit is befejezték, most a mellettük lévő járda szerkezetépítése és burkolása van folyamatban.

Fagyban, hóban sem állhat le a munka, tavaszra el kell készülnie az ideiglenes uszodának. Fotó: Magasi

Az ideiglenes uszoda látogatói és az ott dolgozók számára egyedi gyártású konténerekből alakítanak ki vizesblokkot és öltözőket. Ezeknek még az alapozási munkáinál és közműhálózata építésénél tartanak. A légtartásos sátor is elkészült, már csak ide kell szállítani. Ha minden a helyére kerül, feltöltik a medencéket és kezdődhet a várhatóan kéthetes víztechnológiai próbaüzem.


A munkákat már csak az időjárás hátráltathatja, de a tervek szerint márciusban elkészülnek a kivitelezők.

Uszoda: eredményes közbeszerzés


A West Hungária Bau Kft. és a FÉSZ Zrt. konzorciumának ajánlata nyerte a Csik Ferenc uszoda kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást. A három évvel ezelőtt a tervező által eredetileg 5,4 milliárd forintosra becsült beruházás végleges összértéke 10,89 milliárd forint lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!