Sopron és környéke

2019.07.03. 16:23

Lezárult a tanév az egyetemen

A Soproni Egyetem karai megtartották tanévzáró, doktor- és mérnökavató ünnepségeiket. Az egyetem idei akadémiai éve kettős évforduló jegyében telt, az erdészeti felsőoktatás 210 éves évfordulóját, valamint a Selmecbányáról Sopronba költözés százéves évfordulóját ünnepelték.

kisalfold.hu

A Soproni Egyetemen az elmúlt tanévben összesen 549 hallgató szerzett diplomát, ebből 161-en a Benedek Elek Pedagógiai Karon, 114-en az erdőmérnöki Karon, 167-en a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon és 107-en a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karon. A diplomások közül 30-an kitüntetéssel végeztek.

Baltringer Ajnó Erzsébet okleveles erdőmérnöknek prof. dr. Náhlik András rektor adta át az Alma Mater Emlékérmet.

Az erdőmérnöki karral közös központi tanévzáró ünnepségen prof. dr. Náhlik András rektor felhívta a végzősök figyelmét arra, hogy soha ne feledjék gyökereiket, azokat a gyökereket, amelyek Selmecről eredeztethetők. Prof. dr. Bidló András, az erdőmérnöki kar dékánja felszólalásában emlékeztette a hallgatókat arra, hogy a diploma az elmúlt esztendők munkájának eredménye, ami nem volt mindig könnyű, de pontosan ez adja meg végzettségük értékét.


Az ünnepi beszédek után doktoravatásra került sor. Andrési Dániel okleveles erdőmérnök, Farkas Attila okleveles vadgazdamérnök, Hámori Dániel okleveles természetvédelmi mérnök és Szabó András okleveles agrármérnök PhD-oklevelet, dr. László Richárd egyetemi docens, dr. Polgár András egyetemi adjunktus és dr. Zagyvai Gergely egyetemi adjunktus habilitált doktori oklevelet vett át.

 

A júniusi vizsgaidőszakban sikeres záróvizsgát tett hallgatóknak az erdőmérnöki kar dékánja nyújtotta át az ezt tanúsító dokumentumot. Az ifjú mérnököket Zambó Péter államtitkár köszöntötte. Az ünnepség második részében kitüntetéseket adtak át. Elsőként a professor emeritus címet, amit dr. Bácsatyai László nyugalmazott egyetemi tanár és dr. Horváth Béla nyugalmazott egyetemi tanár kapott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!