Sopron és környéke

2016.06.06. 10:53

Legyen ápoló, ingyen!

Szeptembertől ingyenes egészségügyi szakképzéseket indít a Soproni Szakképzési Centrum a kórházzal együttműködve. Felnőttoktatás keretében képeznek gyakorló ápolókat, egészségügyi asszisztenseket és ápolókat.

Nagy Márta - Kisalföld napilap

Az egészségügy egyik legnagyobb problémáját a jól képzett ápolók számának csökkenése, a nyugdíjba vonulók pótlása jelenti. Így van ez a Soproni Gyógyközpontban is, ahol megoldást kerestek a gondokra.


A Soproni Szakképzési Centrummal együttműködve szeptemberben három szakon is indítanak felnőtteknek ingyenes egészségügyi képzéseket úgy, hogy a szakmai hátteret a kórház, a pedagógiai és iskolai hátteret pedig a centrum nyújtja. Az egy-, illetve kétéves képzések órarendjeit igyekeznek majd úgy összeállítani, hogy munka mellett is vállalható legyen a tanulás.

Nehéz, de az egyik legszebb szakma az ápolónőké. Mecseki Mariann a soproni kórházban dolgozik. Fotó: Magasi

Nehéz, de az egyik legszebb szakma az ápolónőké. Mecseki Mariann a soproni kórházban dolgozik. Fotó: Magasi

Az egészségügyi asszisztensi és a gyakorló ápolói képzések feltétele az érettségi, az ápolóképzés feltétele pedig a gyakorló ápolói szakképesítés megléte. Augusztus 31-ig lehet beadni a jelentkezési lapot, ami letölthető a www.soproniszc.hu honlapról.


A kórházban tegnap ünnepélyesen jelentették be a képzések indítását, elhangzott: a gyógycentrum is beiskolázza több dolgozóját. Firtl Mátyás országgyűlési képviselő elmondta, bízik abban, hogy nem az osztrák kórházak létszámgondjain segít a soproni képzés. Tisztességes fizetés kell az egészségügyi dolgozóknak – tette hozzá. Az egymásra épülő szakképesítések megszerzése béremeléssel is jár – ez főleg motivációt jelenthet a felnőtteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!