Sopron és környéke

2016.05.12. 11:05

Kultúra költözött az étkezdébe Fertődön

Kockashow-t rendeznek a Fertődi Kulturális és Szolgáltató Központban a hétvégén. A napokban átadott létesítmény nagytermében lesz a világörökségi nap május 21-i gálaműsora és az általános iskola évzáró ünnepsége is.

Gosztonyi Miklós - Kisalföld napilap

„Az átadott kulturális és szolgáltató központban van egy háromszáz főt befogadó nagytermünk, ami akár színházi előadásnak is otthont adhat. Reméljük, a város élni fog ezzel a lehetőséggel és itt helyben is láthatunk majd színdarabokat." „Örülünk, hogy ha az oroszok kivonulása után több évtizeddel is, de végre hasznos közösségi létesítmény született a volt szovjet laktanya ebédlőjéből" – mondták a megkérdezett fertődiek.


Ha színházi előadásra még várni is kell, de a hétvégén – szombaton és vasárnap 10–18 óráig – már nagyszabású rendezvényre várják a Fertődi Kulturális és Szolgáltató Központ látogatóit. Az I. Fertődi Kocka-

show játszóházzal, bolhapiaccal kínál kellemes órákat, amelynek során a gyerkőcök építkezhetnek, versenyezhetnek, rajzolhatnak és színezhetnek is.


– Büszkék vagyunk az új, összesen 1920 hasznos négyzetméter alapterületű létesítményünkre, amely igényes színfoltja lett a városnak. Örülünk, hogy a kitűzött célunkat meg tudtuk valósítani. A Kockashow-t követő hétvégén  a május 21-i világörökségi nap gálaműsorát tartjuk a multifunkcionális nagytermünkben – nyilatkozta Bognár Zoltán polgármester.


Fertőd első embere részletezte, a kulturális és szolgáltató központot pályázati forrásból nyert 682 millió forintból hozták létre, a városvezetés további mintegy kétszázmillió forint önerőt fordított a beruházásra. A projekthez tartozott a templom előtti tér és a két településrészt összekötő kerékpárút rendbetétele, valamint a két, korábban már elkészült parkoló mellett  a központ előtt létrehozott több mint ötven új, burkolt parkolóhely is.

Polgármesteri lánc


A Fertődi Kulturális és Szolgáltató Központ ünnepélyes átadásán tűzzománcból készült polgármesteri láncot kapott Bognár Zoltán. A város első embere elmondta: „A városért, a város érdekében dolgozom minden erőmmel, és ez így lesz a jövőben is. A jeles alkalmakkor büszkén fogom hordani a szolgálatot jelképező láncot."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!