Sopron és környéke

2016.08.08. 10:47

Közös tárlat - Első Brennbergbányai Összművészeti Kiállítás

Az emberek igénylik a szépet, értékelik a kultúrát, s még inkább szeretik, ha az érték létrehozója közülük való. Ez derült ki szombaton az első Brennbergbányai Összművészeti Kiállítás megnyitóján. Zsúfolásig telt a kultúrház...

kisalfold.hu

Ambrus Judit képzőművész nyitotta meg négy alkotó közös tárlatát a brennbergbányai kultúrházban, ahol első alkalommal rendezték meg – de hagyományteremtő szándékkal – az összművészeti kiállítást. Kettős cél vezérelte a szervezőket: egyrészt megmutatni a helyieknek, élnek köztük is értékteremtők, másrészt bemutatkozási lehetőséget adtak az alkotóknak.


Az akvarellel festő Dorwekinger József nem először mutatkozott be, Soproni Horváth József és Mühl Aladár egykori tanítványának természetképei régóta kedveltek az értők körében. Búzás Tünde egy éve fest – de 2017-ben már New Yorkban állít ki. Lehet festék, fa, kő az alapanyag, lehet szürke vagy szikrázóan színes, valami újat, mást, érdemest mutat meg a világból műveivel. Valami olyat, amit mi eddig nem is vettünk észre...

Kerámiáit hozta el a kiállításra az Újhermesen élő Resszer Angéla.

 Zsúfolásig telt a kultúrház a Brennbergbányai Összművészeti Tárlaton.

 Zsúfolásig telt a kultúrház a Brennbergbányai Összművészeti Tárlaton.

Harmincöt éve foglalkozik kerámiával, újabban pedig gyöngy ékszerekkel is. Utóbbiból is hozott a tárlatra egy szép válogatást. Tóth Andrásné Sarolta volt a negyedik bemutatkozó, aki három éve foglalkozik rajzolással, festéssel. Mindegy, mit tesznek elé: papírt, falat vagy akár egy arcot – az biztos, hogy nem marad díszítés nélkül.


A brennbergi alkotók kiállítása augusztus 13-ig látogatható hétköznap 10 és 16 óra között, szombaton 14-től 20 óráig a brennbergi kultúrházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!