Sopron és környéke

2019.08.09. 15:39

Közös jelöltek Sopronban

Nem teljes az összefogás Sopronban az ellenzéki pártok között, a Párbeszéd önként kimaradt az együttműködésből. Az egy utat választó pártok országos tisztségviselői mutatták be az őszi helyhatósági választáson induló soproni képviselőjelöltjeiket.

kisalfold.hu

A sajtótájékoztatón a Kisalföld kérdésére megtudtuk, az ellenzék közös polgármesterjelöltjét csak a későbbiekben fogják bemutatni. Annyit azonban elárult Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (Momentum) hogy pártoktól független jelölt indításáról állapodtak meg. Esetükben az összefogás nem összeolvadást, hanem együttműködést jelent. A Párbeszéd távolmaradásáról szólva közölte: a párt is meghívást kapott a partnerség kiszélesítésére, ők azonban úgy döntöttek, külön erőként indulnak.


Hat politikai erő közösen ajánlotta képviselőjelöltjeiket a választók figyelmébe. Donáth Anna (Momentum EU-képviselő) Pusker Tamás vállalkozót és Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde pedagógust; Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik országgyűlési képviselő) Mayer Nándorné vállalkozót, Rátkovics Roland közlekedési kérdésekben jártas szakembert és Mayer Andor közgazdászt mutatta be. Kunhalmi Ágnes (MSZP választmányi elnök) Németh Imre informatikus, Borza József kétdiplomás határőr és dr. Horváth Béla egyetemi tanár eddigi közéleti munkásságát méltatta. Vadai Ágnes (DK-alelnök) Simon Zoltán kisvállalkozóról mint a környezetvédelem szakértőjéről szólt, míg Schmuck Erzsébet (LMP országgyűlési képviselő) Sárvári Noémi szakközgazdász és Szakács Gyula vállalkozó, Lukácsi Katalin (Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja) pedig a Kossuth-kört szervező Major Gyula társadalmi aktivitásáról mondott dicsérő szavakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!