Sopron és környéke

2018.09.27. 20:54

Közgyűlés Sopronban: módosították a költségvetést

Valamennyi előterjesztést és indítványt nagy többséggel elfogadta a soproni közgyűlés. A képviselő-testületbe bekerült Jakál Adrienn letette az esküt.

kisalfold.hu

A napirendi pontok tárgyalását megelőzően tette le önkormányzati képviselői esküjét [namelink name="Jakál Adrienn"], a Párbeszéd soproni vezetője, akit Vörös Viktor (Új Kezdet) lemondását követően jelölt képviselőnek az MSZP és a Párbeszéd szövetsége a fideszes többségű közgyűlésbe. A szocialista pártból a városházán [namelink name="Póczik Roland"] és dr. Tóth Zsolt is esküt tett: egyikük a kulturális, másikuk a városfejlesztési bizottságba került, nem önkormányzati képviselő tagként.

Az önkormányzat kulturális és oktatási, valamint városfejlesztési bizottsága új, nem képviselői és ellenzéki tagjairól a közgyűlés titkos szavazással határozott. Fotó: Magasi

A [namelink name="Fodor Tamás"] polgármester vezette közgyűlés fontos témában határozott, amikor módosította a közterületek használatáról szóló 2006-os rendeletét. Eddig csak a város frekventált területein – például a Fő téren, a Deák téren vagy a Várkerületen – nem volt szabad hajléktalan-életvitelt folytatni. Ezúttal arról döntöttek a képviselők, hogy október 15-től ezt a tilalmat kiterjesztik az egész város közterületeire. A lépéssel arra ösztönzik az érintetteket, hogy vegyék igénybe az éjjeli menedékhelyeket saját érdekükben és a közegészségügy védelmében. A rendeletmódosítás alkalmazásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi feltételek rendelkezésre állnak. 


A testület közterületek elnevezéséről is határozott. Az Erdburger-dűlő mögötti rész a Tramini utca; a Mélyút környéke a Mandula utca; a Balfhoz közeli külterület a Kőhalom utca; a brennbergbányai Márta sor környéke a Wiedner köz; s Brennbergbányán a templom előtti rész a Szent Borbála tér nevet kapta.


Módosították Sopron 2018-as költségvetési rendeletét is, például szociális ágazati összevont pótlék címén több mint 43 millió forinttal bővült az önkormányzati intézmények, valamint a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézete kiadási előirányzata. Plusztámogatásban részesül – többek között – a Széchenyi István Városi Könyvtár, a Soproni Múzeum és a helyi szimfonikus zenekar is.


A tavaly igénybe vett támogatások felülvizsgálatának eredményeképpen a soproni önkormányzatot további 16,8 millió forint illette meg. A költségvetési intézmények előirányzatát is összesen közel 80 millió forinttal növelték. Az önkormányzati felújítások keretét is több mint 82 millióval emelték. Ezen túlmenően bővül a hivatali apparátus: új közterület-felügyelők állnak munkába.


képviselők Sopron településszerkezeti tervet és a helyi építési szabályzat módosítását is elfogadták annak érdekében, hogy a város leendő M85-ös keleti csomópont lehajtója közelében megépülhessen az új Innovációs Központ. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!