Sopron és környéke

2018.11.28. 11:22

Közgyűlés Sopronban - Kitüntetések napirenden

Az év végén esedékes szerződéshosszabbításokat is napirendjére tűzi a csütörtöki közgyűlés, de a legérdekesebb téma minden bizonnyal az lesz, kik kapnak idén városi elismeréseket.

kisalfold.hu

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.-vel újabb fenntartói megállapodás megkötésére hatalmazhatja fel a testület Fodor Tamás polgármestert. Ez az a szerződés, ami alapján a társaság működteti a színházat, a Liszt-központot, a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart, a balfi művelődési házat, a Festő- és Munkácsy Termet, a kőfejtőt és a Barlangszínházat, rendezi a város rendezvényeit és ünnepeit, valamint kiadja a Soproni Téma című hetilapot. Minden bizonnyal meghosszabbítják a Foreno Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. közhasznú szerződését is, az önkormányzati feladat színvonalas ellátása érdekében évente negyedéves bontásban ötvenötmillió forintot utal az önkormányzat a cég számlájára.


A Soproni Vízmű Zrt.-vel is újabb megállapodás köttetik, ez azonban a város fürdőinek átalakítása miatt nagyobb módosításokat is tartalmaz. Hiszen az üzemeltetési feladatokat most nagyban befolyásolja, hogy a Csik Ferenc uszoda felújítására kiírt közbeszerzés lezárult, az ideiglenes medenceteret most is építik, ráadásul a Fertő-parti fejlesztés is indul jövőre.


Ezzel kapcsolatban a tavat kezelő Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság már értesítette a vízművet a bérleti szerződés felmondásáról.


Szó lesz a csapadékcsatorna üzemeltetési szerződésének módosításáról és az üzemeltetési feladatokra egy közös pénzügyi alap létrehozásáról is. A Deák tér 17. szám alatti multifunkciós épület hasznosítására pályázatot írnak ki. Aktualizálják a város területi operatív programját, a Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás megállapodását, a hajléktalanellátást biztosító intézmények meghosszabbított nyitvatartása miatt pedig a város többlettámogatást igényel a központi költségvetésből.


A jövő évet meghatározó döntések után következik majd a sokkal kellemesebb feladat, azaz a szavazás, hogy a javasoltak közül végül kik vehetik majd át Sopron napján a városi elismeréseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!