Sopron és környéke

2018.02.15. 10:51

Kisalföld-fotópályázat: Veronika nyerte januárt a Sopronbánfalváról készült képpel

Milkovics Veronika Sopronbánfalváról készült fotója tetszett a legjobban a szerkesztőségi zsűrinek a Kisalföld fotópályázatára januárban beérkezett pályaművek közül. Az óvodapedagógus-hallgató gyönyörű téli tájképe díszítheti jövő évi naptárunkban januárt.

Nagy Márta

– Pár éve kezdődött nálam ez a hobbi, az osztálykirándulásra kértem kölcsön egy gépet, ami azóta egyre gyakrabban van nálam – árulta el magáról a húszesztendős Milkovics Veronika, aki elsősorban tájképeket és épületeket fotóz. Szüleinek jár a Kisalföld, az újságban olvasott a pályázati felhívásról.

Milkovics Veronika fotózás közben a szépérzékére hagyatkozik. A tájakat és múltat idéző épületeket szereti a legjobban. Fotó: Magasi

Milkovics Veronika fotózás közben a szépérzékére hagyatkozik. A tájakat és múltat idéző épületeket szereti a legjobban. Fotó: Magasi

– Gondoltam, egy próbát megér. Sokáig válogattam a képeim közül, végül ezt az egyet küldtem el. A fotó egy téli sétán készült, amikor kicsit el is tévedtem a Bánfalva feletti erdőben, végül a Cserkészkápolnánál kötöttem ki. Onnan gyönyörködtem a tájban, muszáj volt megörökítenem – emlékszik vissza a pillanatra Veronika, aki a Szent Orsolya-gimnáziumban érettségizett, most pedig másodéves óvodapedagógus-hallgató a Soproni Egyetem Benedek-karán. 

 A januári nyertes fotó a téli Bánfalváról. Fotó: Milkovics Veronika

A januári nyertes fotó a téli Bánfalváról. Fotó: Milkovics Veronika

– Még fel kell dolgoznom az élményt, hogy az, ami nekem szép, másoknak is ennyire tetszik. Meglepődtem azon, hogy az én fotómat választották, már csak azért is, mert nincs technikai tudás a képeim mögött, csakis a szépérzékemre hagyatkozom. De nagyon örülök a kép sikerének, s ez biztosan továbbiak elkészítésére ösztönöz – mondta mosolyogva Veronika, aki elárulta még, hogy a másik hobbija a sütés, úgyhogy ha meghirdetnénk a süteményversenyt, rá számíthatunk...

Szép megyénk

Olvasóink fotóit az észak-dunántúli régióból várjuk, azokból készítjük el a Kisalföld 2019-es naptárát. A képeket minden hónap első napjától az utolsóig lehet elküldeni, de csak a régióban készült művek vesznek részt a versenyben. A naptár a legjobb 12 fotóból készül majd el, havonta hirdetünk nyertest, akiket 10 ezer forinttal is megjutalmazunk. A fotókat a [email protected] e-mail-címre várjuk, a beküldött képeket megtalálják a kisalfold.hu-n. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!