Sopron és környéke

2016.02.15. 09:54

Kifogásolták a vacsorát a soproni kórház gyerekosztályán

Felháborodott apuka küldött fotót szerkesztőségünknek a Soproni Gyógyközpont gyerekosztályán kiosztott vacsoráról.

kisalfold.hu

A képen kétséget kizáróan nyers műbeles virsli fekszik a szalvétán egy szelet kenyérrel. A fotót továbbítottuk a kórházba, s  megkérdeztük: kinek kellett volna megfőzni a virslit.


Az intézmény nevében Farkas Andrea megbízott ápolási igazgató válaszolt.


„Az élelmiszerek szükség szerinti melegítésére, hőkezelésére felszerelt teakonyhánkban minden esetben lehetőséget biztosítunk. A hideg húsipari termékek, mint amilyen a virsli is, konyhakész elkészítésében osztályos nővéreink készséggel segítséget nyújtanak. A leírt esetben egyszeri, a hozzátartozók e lehetőségről való tájékoztatásának elmaradásából adódó mulasztás történt.


Az okozott kellemetlenségért a hozzátartozók elnézését kérjük" – olvashattuk a kórház válaszában, amit mi úgy értelmeztünk, hogy a szülőknek kellett volna a virslit megfőzni.


De nem – derült ki az újabb kérdések és újabb válaszlevél alapján. A csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály betegeinek étkeztetése természetesen nem a szülők feladata. Napközben beosztott teakonyhás, este az osztályos nővér teendője. A teakonyhában minden feltétel adott ehhez, van tűzhely, mikró, edények. Itt melegítik a bébitápszereket is.

Hasonlót tapasztalt? Várjuk olvasóink fotóit, beszámolóit ide: [email protected]


Nyitókép: A panaszban említett estén tizenkilenc beteg kisgyerek volt az osztályon, közülük tízen kaptak virslit vacsorára.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!