Sopron és környéke

2019.04.04. 08:30

Kifehéredett az Ikva Sopronban, de azt mondták nincs szennyezés - fotók

A katasztrófavédelem közölte, vizsgálataik megállapították, hogy szennyezés nem történt, egészségre ártalmas anyagot nem mutattak ki.

kisalfold.hu

Látványos fotók járták be a közösségi médiát. A hétfő késő délutáni felvételeken az látszott, hogy az Ikva patak kifehéredett. Találgatás kezdődött, mivel szennyeződhetett a patak vize. A Kisalföld is érdeklődött a katasztrófavédelem illetékeseinél.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vízügyi hatóságához április 2-án érkezett bejelentés az Ikva patak esetleges szennyezésével kapcsolatban. A szakemberek haladéktalanul helyszíni szemlét tartottak, vizsgálataik megállapították, hogy szennyezés nem történt, egészségre ártalmas anyagot nem mutattak ki. Intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel. Szerdára a habzás megszűnt a vízfolyáson"

– kaptuk a választ.


Tanulságként annyit érdemes hozzátenni, ha valaki hasonló jelenséget tapasztal, mielőbb értesítse a katasztrófavédelmi igazgatóságot, hogy azonnal el tudják kezdeni az eset kivizsgálását.

A felvételen látszik, ahogy fehérré változott a patak vize. Fotó: Riz Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!