Sopron és környéke

2018.07.05. 01:01

Kedvezményes ablakcserére kérnek előleget a csalók Sopronban és környékén - fotón a hamis papírok

A határozott fellépésű, jól szituált csalók miután az előleget megkapták, soha nem térnek vissza az ígért új ablakokkal.

kisalfold.hu

Újabb trükkös módszerrel elkövetett csalók jelentek meg Sopronban és környékén. Az ismeretlenek általában az idősebb korosztályt keresték fel ajánlatukkal, és látszólag eredetinek tűnő, ugyanakkor fiktív vállalkozási szerződéssel próbálták meg becsapni az ingatlanok tulajdonosait. A Soproni Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el az ügyben, amelynek során lefoglalta a sértettek részére átadott vállalkozási szerződéseket, valamint a kifizetett összegről szóló átvételi elismervényeket.

 


A rendőrség a további bűncselekmények megelőzése érdekében kéri, hogy akit hasonló ajánlat kapcsán felkeresnek, semmiféleképpen ne kötelezze el magát, ne fizessen előleget! Elsőként kérjen írásbeli árajánlatot, referenciákat, ellenőrizze le a cég valódiságát! A történtekről feltétlenül értesítse családtagjait -  olvasható a rendőrség honlapján.

 


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fenti bűncselekmények megelőzése céljából ismét felhívja a lakosság figyelmét az alábbiakra:


- Ha egy idegen becsenget, az mindig legyen gyanús. Különösen akkor, ha nem mi hívtuk, ha nem megbeszélt időben jön, vagy ha erősen ajánlkozik, ezek már figyelemfelkeltő jelek lehetnek.

 Kérjünk referenciát, igazolványt és mindig ellenőrizzük le az azokon szereplő adatok hitelességét!

- Lehetőleg ne döntsünk egyedül, kérjük, hogy jöjjön vissza később, amikor egy családtagunk, vagy jó ismerősünk is jelen van!

- Mindig kérjünk írásbeli ajánlatot! Ezzel egyrészt időt nyerünk, másrészt közölhetjük, hogy előleget csak ennek birtokában adunk.


A megyei rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy figyeljenek idősebb hozzátartozóikra, mondják el nekik intelmeinket és hívják fel a figyelmüket arra, hogy idegeneknek ne nyissanak ajtót, ne engedjék be őket lakásukba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!