Sopron és környéke

2019.08.04. 14:42

Jövőre veled, ugyanitt - Kiállítással zárult a sarródi művésztábor - fotók

,,Jövőre veled, ugyanitt" - hallhattuk a sarródi Ferenczi József Alkotó- és Művésztábor résztvevőinek hétvégi búcsúzkodásakor a művelődési házban, ahol összegző kiállítással zárult az idei program.

Gosztonyi Miklós

– Közel százan vettek részt művésztáborunk eseményein. Igazodva az igényekhez, lehetőséget biztosítottunk arra, hogy egy-két napra is be lehetett szállni a kurzusokra. Budapestről és az ország megannyi más térségéből, de még Ausztriából is érkeztek alkotni vágyók, hogy ráérezzenek egy-egy mű létrehozásának ihletett örömére. Rozmán Zoltán festőművész művészeti vezetőnk és a többi meghívottak is kiváló munkát végeztek. A hagyomány- és értékőrző napunkat pedig a höveji csipkének szenteltük. A műhelytitkokba Kovácsné Pócza Ágnes népi iparművész, a Höveji Csipke Egyesület elnöke avatta be a táborozókat – összegzett Hetlinger Júlia táborvezető. 

 

Fotók



A záró kiállításon Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője mondott ajánlót. – Ferenczi József, a Fertő-táj festője alapította sarródi művésztábor közel három évtizedes története példaértékű. Betölti fő célját, hogy mindig, mindenben az embert keressük – fogalmazott.


A budapesti születésű. 16 éves Jóna Laura Lilla Nezsiderből, a Fertő osztrák oldaláról érkezett. – Öt éve élünk Ausztriában, korábban Sopronban is laktunk. Második éve vettem részt a sarródi alkotótábor mindennapjain. Az akvarell a kedvencem. Elég volt csak egyszer eljönnöm e művésztáborba, már mindig visszavágyom. Rengeteget tanultam Zsóka László és Rozmán Zoltán festőművészektől, érzem, művészi meglátásuk milyen sokat jelent a számomra. Ősszel már egy bécsi képzőművészeti iskolában tanulok tovább, animáció-design szakon. Biztos vagyok abban, hogy az itt tanultakat majd Bécsben is hasznosíthatom. Jövőre is jövök majd Sarródra – tette hozzá Laura, a mosolygós művészlélek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!