Sopron és környéke

2016.03.04. 07:40

Jól vigyáztak ránk

A tűzesetekből kevesebb volt, a műszaki mentések száma viszont nőtt az előző évekhez képest. A legnagyobb kár júliusban érte a régiót, amikor Sopronkövesdnél harminc hektár égett, Fertőhomokon pedig vihar pusztított. Évet értékeltek a tűzoltóságon. Jól vigyáztak ránk.

kisalfold.hu

Negyvennyolcszor riasztották a soproni tűzoltókat tavaly szabadtéri tűzhöz, nyolcszor szénmonoxid mérgezéshez riasztották a szakembereket, tizenháromszor gázszivárgásnál, tizenkétszer kéménytűznél volt rájuk szükség.


Összesen 108 tűzesetben és  2012 műszaki mentésben vettek részt – derült ki a tegnap megtartott évértékelő tiszti értekezleten. Molnár Sándor, a soproni katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője elmondta, a megelőzés és az együttműködés jellemezte 2015-öt.


Két kiemelkedő káreset történt a működési területükön; az egyik Sopronkövesd és Lövő között július 21-én, amikor több mint harminc hektáron égett a mezőgazdasági terület, a másik négy nappal később, amikor Fertőhomokra és környékére csapott le iszonyú erővel a nyári vihar.


Utóbbi esetében negyvenkét ház tetőszerkezete sérült meg, nyolc kémény dőlt le, egy ház lakhatatlanná vált. A katasztrófavédelem szakemberei nagy erőkkel és koordináltan segítettek a bajban elhárítva az újabb károkat. 


– A soproni tűzoltóság idén ünnepli fennállásának százötvenedik évfordulóját, s ez a kerek évforduló összehozza a csapatot – mondta az értekezleten Sallai Péter dandártábornok, megyei igazgató, aki értékelésében azt is megjegyezte: a soproni tűzoltók társadalmi elfogadottsága az országos átlag feletti – pedig az is nagyon jó. A a soproniak jól vigyázták a rájuk bízott értékeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!