Sopron és környéke

2016.05.02. 10:50

Javítják a jegyautomatákat Sopronban

Belátható időn belül valamennyi buszjegykiadó automata üzemképessé válik Sopronban. Megérkezett a berendezések gyártójának mérnöke, hogy mind a tíz helyi automatát felülvizsgálja és a hibásakat megjavítsa.

Gosztonyi Miklós - Kisalföld napilap

Iker Martinez, a buszmenetjegy-kiadó automaták spanyolországi (Valladolid) gyártójának mérnöke nagy munkára érkezett Sopronba. A spanyol szakember most a városba telepített valamennyi berendezés állapotát felméri: egyenként listát készít mind a tízről, milyen alkatrész vagy beavatkozás szükséges ahhoz, hogy azok szabályosan üzemeljenek.


Amin lehet, rögtön el is végzi a szükséges javításokat. Az automaták között akadnak olyanok – például az Ógabona téren vagy a volt szívszanatóriumnál –, amelyek hónapokon, éveken át működésképtelenek.


Megjegyezzük, a spanyol gyártó jegykiadó automatái több kontinensen is megtalálhatók. Iker Martineznek legutóbb Lengyelországban, azt megelőzően Cipruson és Máltán is akadt dolga.


– A berendezések állandó felügyeletet, rendszeres karbantartást igényelnek. Úgy értesültünk, hogy a gyártmányainkat Sopronba szállító magyar cég csődeljárása miatt nem sikerült biztosítani a folyamatos alkatrészellátást és a szoftverfrissítéseket. Ez, valamint az automaták pénznyílásaiba helyezett, oda nem va-

ló tárgyak is sok problémát okoztak. Most átfogó program keretében teszünk rendet Sopronban – mondta Iker Martinez, miközben a buszpályaudvar automatájánál megállapítja, a bankjegytároló egység hibás, a cseréhez egységet kell rendelni.


 A Jereván-lakótelepen, az Ady úton és a Várkerületen szükségessé vált az érintőképernyő kicserélése is. A spanyol mérnököt munkájában Vörös Gábor, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK) informatikusa, valamint Tóth László eszközüzemeltetési előadó segítette. Az átfogó javítási program a megrendelt egységek, alkatrészek megérkezésével, azok beszerelésével fejeződik be.


Az ÉNYKK szóvivője érdeklődésünkre elmondta, a folyamatban lévő munka műszakilag és informatikailag rendkívül összetett. A szükséges helyettesítő alkatrészek beszerzése időigényes, beszerelésük, rendszerbe illesztésük speciális szaktudást igényel.


„Az ÉNYKK informatikus kollégái minden lehetségest elkövetnek annak érdekében, hogy reményeink szerint legkésőbb a nyár elején minden automata kifogástalanul működjön. Addig is az utazóközönség türelmét és szíves megértését kérjük" – tette hozzá Kuti Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!