Sopron és környéke

2018.04.24. 10:15

Januári szökés - Részletek: a szemetesdobozban bújt el a rab, aki Sopronkőhidáról szökött meg

A rab január 12-én felkészülve várta a börtönbe érkező teherautót: civil ruhákat, pénzt, poharat, rejtett a ruházata alá.

kisalfold.hu

A Soproni Járási Ügyészség fogolyszökés bűntettével vádol egy 37 éves férfit, aki egy teherautón megbújva szökött el egy Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetből idén januárban.


A terhelt az intézményben rendszeresen munkát végzett, illattöltő gépen is dolgozott - közölte a januári ügy részleteit a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.


2018. január 12-én felkészülve várta az intézetbe 11 óra körül érkező, a készterméket és a hulladékot elszállító teherautót: civil ruhákat, pénzt, poharat, egyéb használati tárgyakat rejtett a ruházata alá.


11.30 körül utolsóként helyezték fel a teherautóra azt a hulladéktároló dobozt, amelyben a terhelt elrejtőzött.


Miután a jármű elhajtott, az intézményben felfedezték a terhelt hiányát és értesítették a teherautó sofőrjét is. A megálló teherautóról a vádlott ekkor ugrott le és elfogásáig kiskertekben, temetőben bujkált. 14 órát töltött el a büntetés-végrehajtási intézet falain kívül.


A terhelt a háromévi szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt tizennégy korábbi elítélését követően, többszörös visszaesőként valósította meg. Így vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.


Így keresték januárban a szökevényt

Hajtóvadászat a sopronkőhidai börtönből megszökött rab után


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!