Sopron és környéke

2019.01.31. 09:22

Indul az új szemeszter a nyugdíjasegyetemen Sopronban

Február 19-én indul a Soproni Nyugdíjasegyetem 17. szemesztere. A jelentkezéseket február 19-ig várják a 99/518-126-os és a 99/518-142-es telefonszámon.

Gosztonyi Miklós

A Soproni Egyetem honlapján online is regisztrálhatnak az érdeklődők. A hat előadásból álló programsorozat díjtalanul látogatható.

Összeállt a nyugdíjasegyetem tavaszi szemeszterének programja. A hagyományoknak megfelelően a GYIK Rendezvényházban tartjuk az előadásokat

– közölte a főszervező prof. dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem rector emeritusa. – Február 19-től kéthetente, keddi napokon, 15.30-as kezdéssel hat előadáson vehetnek részt az érdeklődők. A résztvevők betekintést nyerhetnek az egyetemen zajló tudományos és oktatási spektrum érdekes és értékes elemeibe.

A soproni nyugdíjas-egyetemisták jó hangulatú órákon bővítik ismereteiket. Most jön a 17. szemeszter. Fotók: Magasi


 

A hat előadásból álló programsorozat díjtalanul látogatható.


„Az életnek tanulunk! – Barangolások a tanulás ösvényein a tudás fájáig" című értekezésével lép közönség elé február 19-én Kissné dr. Zsámboki Réka egyetemi docens, a Benedek pedagógiai kar tudományos és külügyi dékánhelyettese. Két hétre rá a természeti örökségünket veszélyeztető özönnövényekről szól Korda Márton, az erdőmérnöki kar munkatársa. Az „Ellentmondások fája és gyümölcse – Az alma kultúrtörténete" című előadást március 19-én hallhatja a közönség prof. dr. Konkoly-Gyuró Éva egyetemi docenstől. Április 2-án dr. Hofmann Tamás egyetemi docens a fűben, fában lévő antioxidánsokkal ismerteti meg a nyugdíjas-egyetemistákat.


„Cukiságok vagy nemszeretem állatok? – Kisemlőskutatások testközelből" címmel dr. Kalmár Sándor egyetemi docens osztja meg vizsgálódása eredményeit április 16-án hallgatóságával. A tavaszi szemeszter záró előadását U. Nagy Gábor, az AMI intézetigazgatója tartja „Táj, identitás, építészet" címmel április 30-án.


A résztvevőket prof. dr. Faragó Sándor rector emeritus köszönti majd az előadásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!