Sopron és környéke

2016.01.21. 09:57

Huszonnégy óra a Fertő körül

Oggautól Oggauig, a téli fagyban 120 kilométeren keresztül gyalogolnak vagy futnak a Fertő tó körül azok a bátrak, akik részt vesznek holnap Burgenland legnagyobb téli sportrendezvényén.

kisalfold.hu

A határon átnyúló megmérettetésen már a korábbi években sok magyar – köztük számos soproni – indult. A résztvevők hajnali 4.30-kor indulnak az oggaui községházától, megkerülik a Fertőt, míg vissza nem térnek Oggaura. Az indulók egyénileg vagy csoportokban teljesíthetik a távot.


Térképet mindenki kap, de ki is lesz jelölve az útvonal. A táv átvezet az egyedülálló és az UNESCO-világörökség részét képező Fertő–Hanság Nemzeti Parkon és a Neusiedlersee Seewinkel Nationalparkon is.


– A huszonnégy órás extrém túra és futás hatalmas kaland, új élmények forrása, valamint egyenes út az „Én" teljesebb megismeréséhez – mondják a rendezők, akik ötödször szervezik meg a téli kalandot. Négy évvel ezelőtt alig 60-an startoltak, tavaly már több  mint 1200-an indultak el. Mindnyájan szembenéztek határaikkal, fizikai és mentális teljesítőképességükkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!