Sopron és környéke

2015.10.30. 11:22

Hosszabb nyitvatartás a soproni temetőkben

A szokásosnál hosszabb ideig lesznek nyitva a temetők pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn. A sírkertek környékén rendőrök és polgárőrök irányíthatják majd a forgalmat.

kisalfold.hu

A közelgő mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából a Szent Mihály-temető pénteken, szombaton és vasárnap reggel 7-től este 8-ig tart nyitva, hétfőn, halottak napján pedig 7-től este 6 óráig.


Autóval csak pénteken és szombaton lehet közlekedni a temetőben reggel 8-tól délután 5 óráig 400 forint ellenében, de a rokkantaknak ingyenes a behajtás. Mindenszentek és halottak napján (vasárnap és hétfőn) a temetőbe autóval behajtani nem lehet.


A Balfi úti evangélikus temető, valamint a sopronbánfalvi hősi temető pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn is reggel 7-től este 9-ig kereshető fel.


A sírkertek környékét ajánlatos gyalog vagy autóbusszal megközelíteni, így elkerülhető az ilyenkor kialakuló közlekedési dugó okozta bosszúság. Kovács Miklós alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője szerint a hétvégén várható a kiugróan nagy forgalom, ezért fokozott rendőri-

polgárőri jelenlétet biztosítanak az adott területeken.


Szükség esetén ők veszik kézbe a forgalom irányítását is, hogy biztosítsák a folyamatos haladást. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét arra, legyenek megértőek és türelmesek egymással; miként arra is, hogy autóban látható helyen semmiféle értéket vagy táskát ne hagyjanak, így meg- előzhető az autófeltörés.


Az alezredes hozzátette: halottak napján, hétfőn is figyelnek a temetők környékének rendjére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!