Sopron és környéke

2014.10.30. 10:04

Hosszabb a nyitva tartás a temetőkben Sopronban is

Mindenszentek ünnepe és a halottak napja alkalmából ezrek és ezrek látogatnak el szeretteik sírjához e hétvégén.

kisalfold.hu


Bár az elmúlt napokban már megnövekedett a temetőkbe járók száma, az igazán nagy tömeget mától várják a sírkertek fenntartói. A Szent Mihály-temető – a régi és az új sírkert – mától vasárnapig reggel 7-től este 8-ig tart nyitva. Gépkocsival azonban csak ma és október 31-én, pénteken reggel 8-tól délután 5-ig lehet a sírok közelébe jutni, mindenszentekkor és halottak napján tilos lesz a behajtás.

Ezrek és ezrek látogatnak ki ezen a hétvégén a temetőkbe. Fotó: Magasi
Ezrek és ezrek látogatnak ki ezen a hétvégén a temetőkbe. Fotó: Magasi


Az evangélikus temető kapui mától egészen vasárnapig reggel 7 órától este 9-ig lesznek nyitva. Autóval azonban nem szabad a temetőben közlekedni.

A sopronbánfalvi Hősi temető is mától reggel 7-től este 9-ig lesz felkereshető. A zsidó temető viszont csütörtökön, pénteken és vasárnap 10–14 óra között lesz nyitva, szombaton nem.

A sírkertek környékén igen nagy járműforgalom várható, ajánlott a fokozottan óvatos vezetés. A frekventált időszakokban a temetőknél rendőrök és polgárőrök biztosítják a forgalom folyamatosságát.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!