Sopron és környéke

2016.12.12. 11:47

Holnap Tali! - Soproni főszereplő az új internetes sorozatban - fotók

Belecsöppent a színészetbe, de már otthonosan mozog a kamerák előtt a soproni Stoics Alexandra. A főszereplő a Corvinus Egyetemen írja a szakdolgozatát.

P. Horváth László

Néhány évvel ezelőtt a Kossuth Rádión volt hallható a fiataloknak szóló Időfutár című sorozat. Ezekben a tízperces etűdökben  megtudhattuk, hogyan gondolkodnak, milyen témák is érdeklik a tizenéves korosztályt.


Életük jelentős része már akkor a digitális térben mozgott, szkájpon tartották a kapcsolatot egymással, is. A szereplők a Wikipédia és Google segítségével nyomoztak, szinte folyamatosan online van mindenki, állandóan mobiloztak, chat-eltek. A sorozat utoljára 2015-ben volt hallható a rádióban.

Stoics Alexandra az internetes sorozatban. Fotó: MTVA



Egy évvel később az MTVA újított egy nagyot. A közelmúltban mutatták be, az egyelőre csak az interneten (www.holnaptali.hu) látható Holnap Tali! című sorozatot. A nyolc szerelő hat gimnazista, egyikük öccse, valamint az osztályfőnök ugyancsak a fiatalok, a tízen-, húszon éves korosztály mindennapjaiba enged betekintést.


Olyan témákat dolgoznak fel eddig mint például, hogy hogyan mond le a randid, továbbá az is, hogy mik azok a biztos jelek, amely szerint a csajok biztosan belezúgtak a kiszemelt pasijukba. A tér, amiben élnek, nem ismeretlen a tinédzserek számára.


A kezükből nem hiányozhat a mobiltelefon, otthonosan mozognak a közösségi oldalakon. Videót osztanak meg, egyből megértik, miről van szó, amikor elhangzik az a szó, hogy Snapchat.


Az újszerű netes sorozat egyik főszereplője a soproni Stoics Alexandra. – Úgy cseppentem a színészetbe, korábban nem, volt kapcsolaton a színpaddal, a kamerákkal – mesélte a csinos és mindig életvidám Alexandra, aki filmben Mírát alakítja.


– A rendező ismerősöm szólt a nyáron, lesz a válogatás, talán érdemes lenne elindulnom rajta. Elmentem. Aztán a következő körön is túl voltam. Végül azon vettem észre magam, hogy itt vagyok Budapesten, a felvétel helyszínén. Eleinte nagyon izgultam, de rövid idő alatt belerázódtam.


Alexandra azt mondja, ő is átélt azon helyzetekből jópárat, amelyeket bemutatnak. – Míra laza, mindig örömködő, optimista része hasonlít rám. Ezt könnyű megformálni – említi. – Az ármánykodó, szervezkedő énje azonban nem én vagyok!


– A forgatás kiölti a mindennapjaimat, ugyanakkor a tanulást sem hanyagolhatom – teszi hozzá Alexandra. – Szakdolgozatomat írom a Corvinus Egyetemen. Diploma előtt állok. Nem panaszkodom, minden pillanatát élvezem, ami velem történik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!