Sopron és környéke

2019.08.04. 22:44

Haydn-szimfóniák hétvégéje Eszterházán

A naplemente fényeivel megvilágított pompás Apollo-terem díszletében a fertődi Esterházy-kastély három napon át volt méltó helyszíne Eszterháza Szimfóniáinak a Kastélykoncertek 2019 sorozat keretében.

Munkatársunktól

A genius loci, a hely szelleme biztosította a hitelességet és a sikert 12 év 21 hétvégéjén Vashegyi Györgyéknek az Eszterházán keletkezett 92 szimfónia eljátszásához. Haydn óta első ízben adta elő a mester valamennyi London előtt született szimfóniáját keletkezésük helyén, korabeli hangszereken és a korabeli előadói létszámnak megfelelő együttessel.

 


A „fenséges, rugalmas és drámai gesztusaiban" hatalmas élményt adó koncerten a lángész Haydn sodró lendületű, vidám, tündöklő zeneműveinek tolmácsolói az Orfeo Zenekarral a kiemelkedően tehetséges Berecz Mihály – fortepiano, Paulik László – koncertmester és Vashegyi György – karmester voltak, akiket abszolút teltház és szűnni nem akaró vastaps köszöntött Eszterházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!