Sopron és környéke

2014.10.05. 09:50

Hatalmas vadkender-ültetvény Fertőrákoson - Menekült a 33 és 22 éves termesztő - fotó

146 tőből állt az ültetvény Fertőrákoson. A 2,5-3 méter magas növényeket a Rákos-patak mellett, sűrűn benőtt erdős, bozótos területen elrejtve, karókhoz és faágakhoz kikötve nevelték.

kisalfold.hu

A rendőrség ügyeletére érkezett lakossági bejelentés alapján 146 tőből álló vadkender-ültetvényt találtak Fertőrákoson a soproni rendőrök. A 2,5 – 3 méter nagyságú növényeket a Rákos-patak túloldalán, sűrűn benőtt erdős, bozótos területen elrejtve, karókhoz és faágakhoz kikötve nevelték.

Az ültetvényre tartó férfi és nő október 3-án 17 óra 15 perckor az intézkedők felszólítására nem álltak meg, a patakon át, a kitaposott ösvényen menekülni kezdtek. Gépkocsijukhoz futottak, be akartak szállni mikor elfogták őket a rendőrök. A pár soproni lakásán tartott házkutatáskor két csomag zöld növényi törmeléket és kör alakú darálót foglaltak le. Gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték, alkalomszerűen fogyasztanak kábítószert.

Hatalmas vadkender-ültetvény Fertőrákoson



A 33 éves férfit és 22 éves barátnőjét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra. A lefoglalt vadkender hatóanyagtartalmát vegyészszakértő vizsgálja - számolt be a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!