Sopron és környéke

2019.06.05. 18:55

Hallgatók a vasúton Sopronban

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara együttműködési megállapodást kötött a GYSEV Zrt.-vel.

Nagy Márta

Ennek értelmében a hallgatók tanulmányi idejük alatt gyakorlatban hasznosíthatják a vasúttársaságnál az egyetemen megszerzett elméleti tudásukat.


Az oktatási intézmény és a vasúttársaság megállapodásának célja a felsőfokú duális képzés biztosítása alap- és mesterképzési szinteken. Az alapképzési szakokon 2020 szeptemberétől indulhat a duális képzés. Ennek keretében a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus–vendéglátás alapszakos nappali tagozatos hallgatók évente huszonkét hetet tölthetnek el a szakmai gyakorlóhelyen, így hasznosítva az egyetemi padban szerzett elméleti tudásukat.


Mesterképzésben a tervek szerint a Duális Képzési Tanács akkreditációt követően, már 2020 februárjában, keresztféléves képzés keretében megkezdődhet a gyakorlatorientált szakemberképzés a Pénzügy, Számvitel és Vállalkozásfejlesztés szakokon.


A duális képzésben részt vevő hallgatók széles körű ismeretekkel, hasznosítható szakmai gyakorlattal és versenyképes diplomával zárhatják az egyetemet, és léphetnek a munkaerőpiacra vagy kezdhetik meg pályafutásukat a vasúttársaságnál. A karnak a GYSEV-en kívül számos céggel van együttműködése, többek között a turizmus, a pénzügy, a vállalkozásfejlesztés területén.

 

Fotó: GYSEV

Fotó: GYSEV



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!