Sopron és környéke

2018.05.16. 10:11

Gazos zöldjeink Sopronban - fotó

Az Ikva Áruház előtti zöldterületen több a zöld, mint kellene.

kisalfold.hu

Szépérzékű olvasónk fotózta le a belvároshoz tartozó, volt Ikva Áruház előtti zöldterületet, amelynek sajátossága, hogy több a zöld, mint kellene. No és a jellege sem ide való. Magyarul: nagyra nőtt a gaz, nagyon nagyra...Azonban nemcsak innen jött panasz.


A Washington park közelében lakók azzal keresték meg szerkesztőségünket, hogy a korábban békés, a szobor körül virágosított, hűsölésre csábító zöld sziget elhanyagolt. A virágok tönkrementek, a fű gazos, de a legnagyobb problémát a kutyások jelentik, akiknek jelenléte lépten-nyomon bántón szembeötlő. Nem lehet leengedni a gyerekeket, nem ülnek már ki az idősebbek, mert az egész park egy nagy kutyavizelde lett – fogalmazott egy olvasónk.


Nagyra nőtt gaz a volt Ikva áruháznál. Naponta több ezren mennek el mellette

A panaszokat a Sopron Holdinghoz továbbítottuk...– Az Ikva áruház környékének rendben tartása, takarítása, fűnyírása a tulajdonos feladata, nem közterület, vagyis nem a holding kezelésébe tartozik – tisztáztuk az első kérdést.

A Washington parkban és környékén folyamatosan végezzük a fűnyírást, a közterület, zöldfelület takarítását. A kutyaürülékkel kapcsolatban sokszor kértük a tulajdonosokat, hogy szedjék fel kedvencük után, amit az otthagy, s amit a kihelyezett közterületi hulladékgyűjtőkbe be lehet dobni, de sajnos a kérés nem hatásos. A polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának van lehetősége a kutyásokkal szemben mint hatóság fellépni

– tudatta a holding, ahol az olvasói felvetéshez csatlakozva még arra is felhívták a figyelmet, hogy az egykori Baumax területe évek óta gondozatlanul áll. Magántulajdonban van, a városba bevezető főútvonal mellett helyezkedik el, karbantartása évek óta visszatérő probléma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!