Sopron és környéke

2019.08.21. 17:02

Frontálisan ütközött a Fiat a Forddal Sopron és Harka között, 43 éves győri nő az áldozat - fotók

Mindkét autó az árokba csapódott, a Ford eleje kigyulladt. A tüzet egy arra járó másik jármű vezetője oltotta el. Újabb részletek a tragikus balesetről.

A helyszíni szemle adatai szerint egy 43 éves győri nő közlekedett Fiat típusú autójával Harka felől Sopron irányába szerda délután, amikor a 3. kilométerszelvénynél – eddig tisztázatlan okok miatt - a jobb oldali murvás felületű útpadkára hajtott. Ezt észlelve egy hirtelen kormánymozdulattal visszatért az úttestre, majd áttért a menetiránya szerinti bal oldali fogalmi sávba, ahol a vele szemben szabályosan közlekedő Ford típusú személygépkocsival összeütközött. A frontális ütközés miatt mindkét jármű az árokba csapódott és a Ford eleje kigyulladt. A tüzet egy arra haladó másik jármű vezetője oltotta el.

Frontálisan ütközött a Fiat a Forddal Sopron és Harka között. Fotók: rendőrség


A Fiat sofőrje a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az ütközésben a vétlen autó vezetője és két utasa is megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

A Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit - olvasható csütörtökön a police.hu-n.


A hasonló balesetek megelőzése céljából a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat javasolja:

 

  • Amennyiben a járművezető észleli, hogy autójával lehaladt az útpadkára, semmiképpen ne tegyen hirtelen kormánymozdulatot. Általánosságban elmondható, hogy a hirtelen fékezés a jármű irányíthatóságát veszélyezteti, hiszen a jobb és baloldali kerekek eltérő tapadású és egyenetlenségű felületen haladnak. Ilyen helyzetben ajánlható a csupán gázelvétellel történő lassítás, esetlegesen az olyan volumenű lassító fékezés, amely nem veszélyezteti a jármű irányíthatóságát.
  • Ha a vezető úgy érzi, hogy nem képes visszanyerni uralmát saját maga reflexei, vagy a jármű irányítása felett, akkor inkább hagyja gurulni a járművet jobb oldali kerekekkel az útpadkán. Az ijedség, a pánik okán ellenőrizetlen fékezés legalább olyan veszélyes, mint a hirtelen kormánymozdulat. Azt javasoljuk, hogy a járművezetők határozottan fogják meg a kormányt, engedjék el a gázt és óvakodjanak a kontrollálatlan fékezéstől! Fékezzenek finoman, tegyenek meg akár 30-40 métert is az útpadkán, majd óvatos mozdulattal vezessék vissza az addigra lelassuló autót az úttestre.
  • Kérjük, hogy mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessenek!
  • Szerdán írtuk:


    19.10 - A baleset helyszínén a szemle és a műszaki mentés véget ért, így az érintett útszakaszon ismét zavartalanul haladhat a forgalom.

     


    16.08 - Információink szerint frontálisan ütközött két autó Sopron és Harka között, a balesetben egy hölgy a helyszínen életét vesztette. Ő egyedül utazott az autójában. A másik járműben hárman megsérültek, a mentők kórházba vitték őket, állapotuk nem életveszélyes.


    A rendőrség az érintett útszakaszt a szemle és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárta.

     

     

    Korábban írtuk: 


    Két személygépkocsi karambolozott a 8645-ös út 3-as kilométerénél, Sopron és Harka között. A balesethez riasztott soproni hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az egyik autóból. A helyszínre mentők is érkeztek - írja honlapján a katasztrófavédelem. 

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!