Sopron és környéke

2018.08.28. 21:08

Fotópályázat a Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Augusztus 29. a Magyar Fotográfia Napja. Ennek alkalmából az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. fotópályázatot hirdet, amelyre a fertődi Esterházy-kastély, valamint a nagycenki Széchényi-örökség helyszínein készült fotókat vár.

kisalfold.hu

 A fotópályázat a Soproni Fotóklub szakmai támogatásával valósul meg.

 

A fotópályázatra 2018. augusztus 29. és november 29. között várják a képeket.

A díjazott képeket a Soproni Fotóklub által felkért szakmai zsűri választja ki. A zsűri döntése végleges és nem vitatható.


A helyszínenként legjobb 20 fotóból (kategóriánként 10-10 db.) az eredményhirdetést követően kiállítás is nyílik az Eszterháza Központ szervezésében a fertődi és a nagycenki helyszíneken.

 

Kategóriák:

  • A) Épített örökség
  • B) Természeti környezet
  •  

    A pályázat nyílt, azon foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet.


    A pályázatra 2 kategóriában összesen 8 db, kategóriánként max. 4-4 felvételt lehet digitálisan beküldeni.


    A felvételek hagyományos vagy digitális technikával egyaránt készülhetnek, azonban a végső képet csak digitális fájlban fogadják el a rendezők JPG formátumban, sRGB színmódban, 300 dpi felbontásban, 8-10-es tömörítéssel. A képek hosszabbik oldala maximum 5000 pixel legyen, de nem lehet kevesebb 3600 pixelnél. Ugyanazon képet nem lehet több kategóriában nevezni. A kép fájlmérete ne haladja meg az 2 MB-ot. 

     

     A fájlokat az alábbiak szerint kell elnevezni: Alkotó neve, a kép címe, a kategória és a kép sorszáma (Pl.: Regős_Bendegúz_Barokk_romantika_B1).

     

    A digitális képeket a fotópályázatra létrehozott e-mail címekre kell elküldeni. A fertődi Esterházy-kastély területén készített fotókat a [email protected] címre, a nagycenki Széchényi-örökség helyszínein készítetteket a [email protected] címre kérik beküldeni.

    A fotópályázat részletes leírása és szabályzata a fertődi Esterházy-kastély (http://www.eszterhaza.hu/), illetve a nagycenki Széchényi-örökség hivatalos honlapján (http://www.szechenyiorokseg.hu/) olvasható.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!