Sopron és környéke

2017.09.11. 13:52

Fodrászmester Londonból

Veress-Győri Sándor Európa-bajnoki ezüstérmes, országos bajnok fodrász. Pályafutása példa arra, hogy minden szakma magában rejti a nemzetközi karrier lehetőségét, ha megvan hozzá az akarat...

Nagy Márta

Veress-Győri Sándor Európa-bajnoki ezüstérmes, országos bajnok fodrász. Pályafutása példa arra, hogy minden szakma magában rejti a nemzetközi karrier lehetőségét, ha megvan hozzá az akarat...


Régi Kisalföldeket is lapozgathatnánk Veress-Győri Sándorral, hiszen a kétezres évek közepén sorra születtek versenyeredményeiről a beszámolók. A Zilahon született fiatalember Debrecenben tanulta ki a fodrászszakmát, majd 2004-ben költözött Sopronba. „Rögtön kiszimatoltam, hol tanulhatok a legtöbbet" – mosolyog az emléken. Így került a Szépségszalonba.

Verseny, fejlődés


– Négy évet dolgoztam ott, és a legendás Tóth Józsefnek a segítségével akkor kezdtem el versenyezni. A vendégeink talán nem is tudták, legfeljebb tényleg az újságból értesülhettek a sikerekről. A verseny ahhoz kellett, hogy fejlődjek, mert én nagyon tanulni akartam. Az első versenyeken a tapasztalatszerzés volt a fontos, aztán jöttek az eredmények is. A magyar bajnokságokon egy idő után már mindig dobogóra állhattam, aztán 2007-ben a frankfurti EB-n ezüstérmet kaptam. A chicagói világbajnokságra mégsem mentem el, helyette a párommal Londonba költöztünk. A Sassonnál akartam dolgozni, a legjobbaknál – mesél útjáról Veress-Győri Sándor. Nyelvtudás nélkül ment ki, nyolc hosszú esztendő kellett, hogy az aluljárók és sarki fodrászatok után, miközben elvégezte a megfelelő iskolákat is, felvegyék a világmárka egyik szalonjába.

 

 

Megfeszített munka


– Négy-öt éven át szakadatlanul dolgoztam, kis túlzással éjjel-nappal. De meg is lett az eredménye, mert míg általában tíz év kell a továbblépéshez, nekem ennyi elég volt, hogy kreatív menedzser legyek. Ez azt jelenti, hogy akkortól tanítottam és a trendeken dolgozhattam – foglalja össze a lényeget Sándor, akinek londoni eredményeit mutatja többek között az is, hogy a legnevesebb fodrászmagazin címlapján is szerepelt a munkája. Közben szintén szakmabeli párjával igazi családdá váltak, született két gyermekük és életük újabb sorsforduló előtt állt.

Sopron az otthonuk


– A gyerekek érdekében úgy döntöttünk, hazaköltözünk. Annak idején jól éreztük magunkat Sopronban, úgyhogy itt rendezkedtünk be. Amit megtanultam, szeretném továbbadni, egyelőre járom az országot, de az oktatási bázist is Sopronban tervezem létrehozni – mondta el Veress-Győri Sándor, aki hamarosan szalont is nyit a városban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!