Sopron és környéke

2019.02.06. 14:47

Film készült a sopronkőhidai börtön lelkészéről, ekkor láthatják - videó

Varga Ágota alkotása egy fáradhatatlan, saját útját járó, ˝pántokat feszegető˝ plébánosról, Butsy Lajos atyáról szól.

Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet. Telt házas díszbemutatón láthatta a közönség először a dokumentumfilmet - olvasható a büntetés-végrehajtás honlapján.


Mint írják, a Balázs Béla-díjas filmrendező, Varga Ágota alkotása egy fáradhatatlan, saját útját járó, „pántokat feszegető" plébánosról szól, aki immár hét éve Fertőrákos község plébánosa és a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön katolikus fegyházlelkésze. A rendező nem csak Lajos atya plébánosi munkáját, hanem az intézetben végzett tevékenységét is magába foglaló alkotása egy egész életutat mutat meg, melyben szó esik Isteni útmutatásról, szerencsétlen sorsokról, valamint emberi gyarlóságokról is.

 

A stáb a börtönben három alkalommal, egyenként 2-3 napot forgatott. A misén és hittanoktatáson kívül felvettek egyéni beszélgetéseket, a zenei foglalkozások és a sakkszakkör munkáját is, amelyeket mind Lajos atya irányít és felügyel. A budapesti Aréna Plázában lévő Cinema Cityben megtartott díszbemutatón, majd az ezt követő napon is telt házas vetítésre került sor, melyek után közönségtalálkozó keretében kérdezhettek az alkotóktól és a közreműködőktől.

 

A filmet a Duna World csatornán 2019. február 10-én vasárnap 13:50 órakor, február 11-én hétfőn 03:55 órakor tekinthetik meg az érdeklődők. Az alkotás előzetese:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!