Sopron és környéke

2017.09.30. 09:00

Fiatalok és ismerik az erdőt

Sikeresen szerepelt a magyar csapat a tíz ország fiataljainak részvételével e héten rendezett nemzetközi erdőismereti Európa-bajnokság soproni döntőjében.

munkatársunktól

Idén az Országos Erdészeti Egyesület nyerte el a lehetőséget, hogy hazánk, azon belül Sopron rendezhesse meg a Young People in European Forests (YPEF) nemzetközi középiskolás erdőismereti tanulmányi verseny Európa-bajnokságnak is beillő döntőjét.


A nemzeti csapatok versenyében Magyarország és Németország holtversenyben első lett. 

 

A tíz ország fiataljai erdőismereti döntőjének eredményhirdetését a Ligneumban tartották. Fotó: Magasi

A tíz ország fiataljai erdőismereti döntőjének eredményhirdetését a Ligneumban tartották. Fotó: Magasi


– A megmérettetésen Ausztria, Csehország, Észtország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Portugália, Románia és Ukrajna – angolnyelv-ismerettel rendelkező – együttesei vettek részt. Emellett három-három fős nemzetközi csapatokat is kialakítottak – részletezte Lomniczi Gergely, az erdészeti egyesület főtitkára.


– Utóbbiak elméleti és terepi feladatokat oldottak meg, míg a nemzeti együttesek saját hazájuk erdőgazdálkodásáról tartottak prezentációt. A diákok egymás munkáját pontozták, így alakult ki a sorrend. Az Európa-bajnokság lebonyolításában a Roth-szakközépiskola, a Soproni Egyetem és a Taeg Zrt. is közreműködött. A nemzeti csapatok versenyében Magyarország és Németország holtversenyben első lett, míg a nemzetközi csapatok közül az észt, német és ukrán diákból álló együttes bizonyult a legjobbnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!