Sopron és környéke

2019.03.01. 08:43

Fertődön egymilliárdból gazdálkodnak - Hősök előtt is tisztelegnek

Elfogadta a 2019-es költségvetését szerdai ülésén a fertődi képviselő-testület.

kisalfold.hu

Bognár Zoltán polgármester a Kisalföldnek nyilatkozva közölte, több mint egymilliárd forintos a büdzsé. A képviselők a 2014-ben megfogalmazott irányelveknek megfelelően pályázati önerő megteremtéséről is szavaztak. Közel hatvanmillió forintot tartalékolnak ilyen célra, s ezt a pénzügyi forrást szeretnék megsokszorozni a pályázati lehetőségek kihasználásával. Kerékpáros idegenforgalmi kisközpontot kívánnak létrehozni, továbbá faházas tábort

diákoknak, biciklis-hátizsákos turistáknak. Az önkormányzat a város civil és sportszervezeteinek támogatási igényeivel is számolt. A lehetőségekhez mérten minden egyesület részesül anyagi hozzájárulásban – összesen több mint ötmillió forintot osztanak szét.


A képviselő-testület arról is döntött, hogy kiegészítik a pályázaton elnyert 245 ezer forintot, s háromszázezer forintból rendbe tetetik Süttör I. világháborús három hadisírját a hősök előtti tisztelgés jeléül.

Közel 60 millió forintot tartalékolnak a pályázati önerő megteremtésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!